Начало / Ревюта / Книга помага да изградим здравето си и да прогоним страха

Книга помага да изградим здравето си и да прогоним страха

Д-р Ранган Чатърджи предлага лесна програма за висок имунитет

4

Сигурно е трудно да го повярваме точно в този момент, но ще дойде ден, в който хората, пък и всички останали същества, с които обитаваме планетата, просто няма да са болни. Първо обаче трябва да си отговорим на въпроса кое ни разболява – и правилният отговор далеч не е споменаването на един-единствен вирус…

Д-р Ранган Чатърджи подхожда отговорно в тази материя – и с наследеното от предците му в Индия. И със завещаната му мъдрост построява, така да се каже, четири стълба, на които може да се крепи здравето ни, както се казва и самата книга, „Четирите стълба на здравето” (изд. Skyprint, превод Даня Доганова, 242 стр.).

Тези четири най-важни неща, че да сме здрави, според британския лекар са постижими от всекиго. Ето ги: добрият сън, пълноценното хранене, балансираното движение и времето за релакс. Наистина нищо ново, но ако се огледаме в начина си на живот дотук, ще осъзнаем, че имаме много неща за подобряване!

Нашето напомняне днес: истински щастливи сме именно когато сме здрави. И с хубава книга в ръка

rangan-chatterjee-credit-justine-stodd-1280x1081

Както казахме, докторът е от индийски произход, което означава, че разглежда душа и тяло като едно цяло. Поради тази причина, ако го попитаме защо се е появила най-новата пандемия в света ни, едва ли ще се ограничи в отговор, касаещ конкретния вирус. По-скоро въпросът е живеем ли хармонично и какви са отношенията ни с другите…

Самият лекар нарича подхода си прогресивна медицина. И ни предлага програма, която е лесна и приятна за изпълнение. Ще я откриете в „Четирите стълба на здравето”. Ако търсите промяна и искате да сте щастливи, а не изплашени, ето начин, който дава и здраве, и усмивка.

Текст Краси Проданов

Прочетете още

Al

Деня на Алиса отбелязваме на 4 юли

Фантазия, алегории, абсурдни ситуации – всичко това я прави необикновена Любимата книга от Луис Карол …