Начало / Любопитно / 6-годишният Никола: „Мили Дядо Коледа, донеси ми подарък от „Хеликон“

6-годишният Никола: „Мили Дядо Коледа, донеси ми подарък от „Хеликон“

Детското коледно писмо е в грижовните ръце на търговищките книжари

IMG_20191207_114027

Момченцето се появи напето в книжарницата в мразовития декемврийски ден. Носеше сламена шапка (както уточни майка му, любимата), имаше и ризка с вратовръзка. Малчуганът застана до цветните книжки, приклекна и започна да “поглъща” всяка картинка.

Използвайки неговия унес, майка му ни подаде лист, откъснат небрежно от тефтер, и тихо с очи ни помоли да не го показваме точно сега. Никола, естествено, си хареса толкова книги, колкото може би тежи самият той. Майка му купи няколко, като му обеща, че ще получи и останалите.

А като си тръгнаха, се зачетох в листа.

dopis

Малчуганът бе издиктувал писмо до Дядо Коледа, увенчано и с инициалите му за финал. Освен че уверява добрия старец, че е послушен, в него Никола моли за подарък именно от нашата книжарница: “Искам за подарък от книжарница “Хеликон” – светофар!“, пише момчето и допълва още едно желание, „Audi, жълто такси. “Таксито не е от книжарницата, но пък в нея има много и все хубави книжки!”, допълва детето.

Малкият Никола завършва писмото си с обещание и пожелание: “Ще те чакам, Дядо Коледа! С нетърпение! И ще слушкам, много ще слушкам! А на теб лек път с еленчетта и шейничката!”

Ден след като отбеляза втория си рожден ден, „Хеликон“ в Търговище получи още един своеобразен подарък – направи го малкият Никола

С умиление и насълзени очи в писмото на Никола от Търговище надникна Борислав Курдов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …