Начало / Свят / Нов роман на Гришам излиза през април

Нов роман на Гришам излиза през април

Нова книга на известния писател Джон Гришам ще излезе на 10 април, пише „USA Today”. Романът е със заглавие „Калико Джо”. Този път го няма познатият ни криминален сюжет, а се разказва за един от най-популярните спортове в САЩ – бейзбола. Издателство е „Дабълдей”. Публикуването на книгата е съобразено така, че да стане факт седмица след началото на бейзболния сезон зад океана.

Ето и ревюто на творбата, написано на официалната страница на Джон Гришам:
„През 1973 г. Джо Касъл беше детето чудо на бейзбола, най-добрия новобранец виждан някога. Младокът от Калико Рок, Арканзас, хвърля в екстаз феновете на „Къб”, като удря хоумрън след хоумрън. Подобрява най-различни рекорди. Калико Джо бързо става идол на всеки фен на този спорт в Америка, включително Пол Трейси, малкият син на Уорън Трейси, работяга-питчър от отбора на „Метс”. Един ден Уорън среща Калико Джо в мач, а Пол е на трибуните, подкрепяйки идола си, но и своя баща. Тогава Уорън Трейси хвърля бърза топка, която ще промени животите на всички”.

Джон Гришам е американски писател, роден 1955 г. Книгите му най-често са съдебни трилъри или с криминален сюжет. Те се отличават с фактологически проучвания и информативен характер. Според много критици обаче Гришам е от авторите, които имат голяма популярност, без да са особено добри. Направени са успешни филми по негови творби, като например „Фирмата” и „Време да убиваш”.

Свързани заглавия
Джон Гришам: Вярвам, че винаги ще има печатани книги
25-ят роман на Джон Гришам излиза до дни
Гришам оглави „Топ 50” на Великобритания

Книгите на Джон Гришам тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

224706_b

Да следваш последните птици на света

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Нежен и лиричен разказ за себеотрицанието в името на обещание, …