Начало / Свят / Таблоидът „Дейли мирър” прави кампания за насърчаване на четенето

Таблоидът „Дейли мирър” прави кампания за насърчаване на четенето

Британският вестник „Дейли мирър” прави кампания за насърчаване на четенето, пише thebookseller.com. Тя е под надслов „Ние обичаме четенето” и е с патрон известната поетеса Карол Ан Дъфи. Инициативата ще продължи до края на 2012 г.

В днешното си издание вестникът написа, че иска да „разкрие пред света, че четенето е за всеки” и целта е да се помогне „главно на младите хора да обикнат четенето и да се наслаждават от ползите от него”. Таблоидът иска да накара родителите „да насърчават децата си да четат, пък било то и чрез електронен четец”.

В свое изказване, Дъфи заявява, че огромна роля за това тя да обикне четенето има малка местна библиотека, близо до която тя е израснала. Влияние е оказал и добър учител от средното училище. „Четенето означава за мен освобождаване, празник, уверение. Да четеш означава да бъдеш забавляван, предизвикан, очарован, променен и да ти бъде напомнено. Ангажират се ума и въображението, а мисленето се развива”.

Карол Ан Дъфи е родена в Глазгоу през 1955 г. Следва философия. Автор е на стихосбирките: „Изправено голо женско тяло“, „Да продадеш Манхатън“, „Другата страна“, „Световната съпруга“. Носителка е на наградите „Дилън Томас“ и „Съмърсет Моъм“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …