Начало / Свят / Продължението на „То” обявено за брутално

Продължението на „То” обявено за брутално

Първите мнения за филма са повече от противоречиви

yh7ahxv6deuigdpep376

Премиерата на филма по романа на Стивън Кинг наближава, но реакциите засега са по-скоро отрицателни. Един от главните недостатъци според критиците – това е времетраенето на продукцията. Режисираният от Анди Мушети филм продължава 170 минути. На всичко отгоре съдържанието е прекалено грубо. „То: Част втора” е ужасяващо плашещ на фона на първия филм – споделя например Питър Скиарета, който е редактор в Slashfilms.com. – В същото време магията се е поизгубила, защото вместо герои в пубертета, като в първата част, тук виждаме пораснали и съзрели хора.

И друг филмов критик е по-скоро критично настроен. Пол Шъри обяснява, че било мило да види в някои от сцените актьорите от първия филм, но за жалост това не помогнало с нищо за цялостното впечатление.

Има обаче и противоположни мнения. Стивън Вайнтрауб, главен редактор на Collider, нарича „То: Част втора” прекрасен филм. „Харесва ми как са забъркани неща от старата история с новата.

Хубав, но не чудесен” – това пък е оценката на сайта CinemaBlend. Причината е в това, че първата част е вдигнала прекалено високо летвата. Също и страшните сцени не са кой знае колко… страшни според този сайт. В заключение оттам казват, че актьорите са добри, но времетраенето – прекалено. Въпреки това CinemaBlend прогнозира поне една номинация за „Оскар” – на Бил Хадър. В главните роли са още Джеймс Макавой и Джесика Честън. Филмът ще е и в нашите мултиплекси от 6 септември 2019 г.

Самият роман е сред най-обемистите на Краля на ужасите. Книгата надхвърля 1000 страници и излиза за първи път през 1986 г. Действието е в два времеви периода – в детството на седмина приятели и 27 години по-късно. В центъра на събитията е То – чудовище-клоун, което преследва и убива деца, като се появява именно на период от 27 години. Книгата бързо се превръща в тотален хит и е филмирана през 1990-а. Логично, вторият филм представя събития, които се разиграват 27 години след ония от първия.

По материали от интернет: Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

94921c2ba2c31a54f50af9187a1ce810

Шоколадовата фабрика на Уили Уонка отваря врати през декември

Любимият герой на Роалд Дал оживява за пореден път на големия екран Героят на Роалд …