Начало / България / Националният конкурс “Биньо Иванов” ще се проведе през май

Националният конкурс “Биньо Иванов” ще се проведе през май

Националният конкурс за поезия “Биньо Иванов” ще се проведе както всяка година през май, съобщиха организаторите от кюстендилското читалище “Братство 1869”. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на града, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с Кюстендил, припомня mont-press.com.

В конкурса могат да участват автори от цялата страна. Творбите (до три непубликувани стихотворения, в четири екземпляра) ще се приемат най-късно до 20 април на адрес: 2500 гр. Кюстендил, ул. “Отец Паисий” 11, Читалище “Братство 1869” /за литературния конкурс/ или на електронната поща: chitalishte@bratstvokn.org като прикачен файл с разширение .doc или .rtf

Конкурсът е анонимен и участниците следва да посочат отделно трите си имена, адрес, телефон за връзка или имейл. Ще бъдат присъдени парични награди на творбите, класирани на първите три места.

Биньо Иванов е роден на 16 януари 1939 г. в село Бараково, Благоевградско. Завършва висше икономическо образование във ВИИ „Карл Маркс“ – София през 1965 г. Установява се в гр.Кюстендил. Работи като икономист в завод „Марек“ в гр. Кюстендил и като редактор в алманах „Струма“.
Негови стихотворения са превеждани и публикувани в антологии и литературни издания в Германия, Полша, САЩ, Унгария и др. Отделна негова книга със стихотворения излиза в Будапеща през 1989 г. Биньо Иванов е автор на радиопиеси и сценарии за радиопредавания.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

172165506_1462158197456938_4623569405_n

Обидно малко книги се превеждат на английски

Американците четат рядко преводна литература Англосаксонският книжен пазар е огромен – и това е факт, …