Начало / България / Националният конкурс “Биньо Иванов” ще се проведе през май

Националният конкурс “Биньо Иванов” ще се проведе през май

Националният конкурс за поезия “Биньо Иванов” ще се проведе както всяка година през май, съобщиха организаторите от кюстендилското читалище “Братство 1869”. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на града, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с Кюстендил, припомня mont-press.com.

В конкурса могат да участват автори от цялата страна. Творбите (до три непубликувани стихотворения, в четири екземпляра) ще се приемат най-късно до 20 април на адрес: 2500 гр. Кюстендил, ул. “Отец Паисий” 11, Читалище “Братство 1869” /за литературния конкурс/ или на електронната поща: chitalishte@bratstvokn.org като прикачен файл с разширение .doc или .rtf

Конкурсът е анонимен и участниците следва да посочат отделно трите си имена, адрес, телефон за връзка или имейл. Ще бъдат присъдени парични награди на творбите, класирани на първите три места.

Биньо Иванов е роден на 16 януари 1939 г. в село Бараково, Благоевградско. Завършва висше икономическо образование във ВИИ „Карл Маркс“ – София през 1965 г. Установява се в гр.Кюстендил. Работи като икономист в завод „Марек“ в гр. Кюстендил и като редактор в алманах „Струма“.
Негови стихотворения са превеждани и публикувани в антологии и литературни издания в Германия, Полша, САЩ, Унгария и др. Отделна негова книга със стихотворения излиза в Будапеща през 1989 г. Биньо Иванов е автор на радиопиеси и сценарии за радиопредавания.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1b3c5e96e7abdfd7322b5e9a9cd08247

Дневници на Дарвин изчезнаха от Кеймбриджкия университет

Ценните документи липсват в библиотеката вече 20 години Дневниците, в които присъства и еволюционното дърво, …