Начало / Читатели / Книги, които да четем по пълнолуние

Книги, които да четем по пълнолуние

Задъхващи и омагьосващи заглавия от списъка за необикновени моменти
1629909-f201410081751201

Луната наистина е специална сега

Първо, сега пълнолунието е под знака на Лъва. Това означава, че сърцето има водеща роля. Води ни онова, което почувстваме в него. Може понякога да е леко нерационално, но лъвската енергия е такава… Посоката е неочаквана, вдъхновението – голямо.

Кървавата луна предизвиквала ужас едно време

Земният спътник е особено близко до нашия дом – Земята. Изглежда по-голям и с червен оттенък – разбира се, ако небето е ясно. Предците ни се ужасявали, когато настанело такова пълнолуние. Смятали, че предвещава беди. Оттук и фаталното отношение на мнозина, когато луната придобие подобен вид.

Време да поработим над себе си

Пълнолунието винаги разкрива живота ни в малко по-различна перспектива. Специално сега е съпроводено и от затъмнение – затова се казва, че много добре откроява слабостите, които носим в себе си. Нормално е кривата на настроението да полети надолу. Но пък пълнолуние под знака на лъва значи и много вдъхновение. Просто бъдете с отворени сетива. А ние ще разтворим и няколко книги. Сега е моментът да ги зачетем. По пълнолуние…plny

  1. Какавидите – честно казано, зарадвахме се на новото издание. Джон Уиндъм е повече от специален автор. Носи в себе си мрачната визия на Хърбърт Уелс. Сам казва, че за него най-важно е историята, която разказва. А в „Какавидите“ тя е страшничка, противоестествена, завладяваща. На фона на пълната луна е особено докосваща. Опитайте вкуса ѝ!
  2. „Изтръгнати от корен“ – да откриеш автор като Наоми Новик е истински шанс. Пише нещо като приказки, които да те отърват най-накрая от всичките ти страхове. А най-доброто лекарство е всъщност… още повече страх. Разбира се, Наоми го прави магично, изплита сюжети, които са вълшебни и пълни с любов… но ужасът също се спотаява в тях. А точно това пълнолуние крие в себе си всички тези характеристики. Затова ви препоръчваме и „Изтръгнати от корен“ – ще видите, че после ще потърсите и други нейни книги!
  3. „Часовете“ приковава живота и смъртта в една точка, заковава ги заедно и точно заради това книгата си заслужава. Човешкото съзнание отказва да приеме двете наведнъж, разглежда ги като противоположности. А Майкъл Кънингам майсторски ги преплита с помощта на една икона от неговия занаят – Вирджиния Улф. Точно на нея е посветен романът, а магията му е като за пълнолуние, че и щипка отгоре. Препоръчваме!
  4. „Малката сова и други нощни животни“ – добавяме нарочно и детска книга. Малчуганите също се влияят от онова на небето. Чудесен начин е да им го разкажете чрез книга. А какво по-хубаво да поговорите за пълнолуние, като надникнете заедно в това как функционира нощем светът ни. И кои са онези твари, чувстващи се най-добре именно под пълната луна.
  5. „Джин в окото на славея“ – десерта оставяме за накрая… Байът е особен автор, но странностите й всъщност са в онова магично използване на езика, което го превръща в чародейство. Петте приказни истории в тази книга го показват до една… И всъщност приказното в тях е на практика умението да потапяш жанровете дълбоко под повърхността, където губят характеристиките си. А думите се превръщат в кодове, разгадаващи състояния, чувства, съдби. Влезте в света на невероятното… Прекрасна за четене само на лунна светлина!

Книги за пълнолуние подбра Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eliott-reyna-kcT-7cirBEw-unsplash

Губим все повече концентрация при четене

Проблемът се наблюдава при малки и големи Книгата помага да успокоим мозъка и да го …