Начало / Читатели / Книги, които да четем по пълнолуние

Книги, които да четем по пълнолуние

Задъхващи и омагьосващи заглавия от списъка за необикновени моменти
1629909-f201410081751201

Луната наистина е специална сега

Първо, сега пълнолунието е под знака на Лъва. Това означава, че сърцето има водеща роля. Води ни онова, което почувстваме в него. Може понякога да е леко нерационално, но лъвската енергия е такава… Посоката е неочаквана, вдъхновението – голямо.

Кървавата луна предизвиквала ужас едно време

Земният спътник е особено близко до нашия дом – Земята. Изглежда по-голям и с червен оттенък – разбира се, ако небето е ясно. Предците ни се ужасявали, когато настанело такова пълнолуние. Смятали, че предвещава беди. Оттук и фаталното отношение на мнозина, когато луната придобие подобен вид.

Време да поработим над себе си

Пълнолунието винаги разкрива живота ни в малко по-различна перспектива. Специално сега е съпроводено и от затъмнение – затова се казва, че много добре откроява слабостите, които носим в себе си. Нормално е кривата на настроението да полети надолу. Но пък пълнолуние под знака на лъва значи и много вдъхновение. Просто бъдете с отворени сетива. А ние ще разтворим и няколко книги. Сега е моментът да ги зачетем. По пълнолуние…plny

  1. Какавидите – честно казано, зарадвахме се на новото издание. Джон Уиндъм е повече от специален автор. Носи в себе си мрачната визия на Хърбърт Уелс. Сам казва, че за него най-важно е историята, която разказва. А в „Какавидите“ тя е страшничка, противоестествена, завладяваща. На фона на пълната луна е особено докосваща. Опитайте вкуса ѝ!
  2. „Изтръгнати от корен“ – да откриеш автор като Наоми Новик е истински шанс. Пише нещо като приказки, които да те отърват най-накрая от всичките ти страхове. А най-доброто лекарство е всъщност… още повече страх. Разбира се, Наоми го прави магично, изплита сюжети, които са вълшебни и пълни с любов… но ужасът също се спотаява в тях. А точно това пълнолуние крие в себе си всички тези характеристики. Затова ви препоръчваме и „Изтръгнати от корен“ – ще видите, че после ще потърсите и други нейни книги!
  3. „Часовете“ приковава живота и смъртта в една точка, заковава ги заедно и точно заради това книгата си заслужава. Човешкото съзнание отказва да приеме двете наведнъж, разглежда ги като противоположности. А Майкъл Кънингам майсторски ги преплита с помощта на една икона от неговия занаят – Вирджиния Улф. Точно на нея е посветен романът, а магията му е като за пълнолуние, че и щипка отгоре. Препоръчваме!
  4. „Малката сова и други нощни животни“ – добавяме нарочно и детска книга. Малчуганите също се влияят от онова на небето. Чудесен начин е да им го разкажете чрез книга. А какво по-хубаво да поговорите за пълнолуние, като надникнете заедно в това как функционира нощем светът ни. И кои са онези твари, чувстващи се най-добре именно под пълната луна.
  5. „Джин в окото на славея“ – десерта оставяме за накрая… Байът е особен автор, но странностите й всъщност са в онова магично използване на езика, което го превръща в чародейство. Петте приказни истории в тази книга го показват до една… И всъщност приказното в тях е на практика умението да потапяш жанровете дълбоко под повърхността, където губят характеристиките си. А думите се превръщат в кодове, разгадаващи състояния, чувства, съдби. Влезте в света на невероятното… Прекрасна за четене само на лунна светлина!

Книги за пълнолуние подбра Краси Проданов

Прочетете още

79656769_134317951345896_6124229206357311488_o

Детската книга има задачата да подкрепи родителите

Слави Стоев показва с „Продавача на омраза“ на децата що е негативна пропаганда Психолог и фасилитатор, той …