Начало / България / Васил Георгиев и Тома Марков представят „Следобедите на ленивия любовник“

Васил Георгиев и Тома Марков представят „Следобедите на ленивия любовник“

Васил Георгиев  – носител на наградата „Хеликон” за 2011 г. и Тома Марков – носител на Златния медал на Европейската академия за поезия, ще представят книгата „Следобедите на ленивия любовник“ на Димитър Ганев.Това ще се случи в софийския клуб „Петното на Роршах“ на 11 януари от 19 ч.

19-годишният Димитър Ганев е роден в София, но живее във Виена. Издава първия си сборник с разкази („Безлични истории“), когато е на 15 години. Печелил е първи награди в множество литературни конкурси, сред които за най-добър разказ на „Списание Едно”, на книжарници „Хеликон”, на Българското национално радио, на фондация „Братя Мормареви”, на списание „Пламък” и други.

През 2009 г. печели първа награда в конкурса „Рашко Сугарев”, с което става най-младият лауреат в историята му. Публикува в много печатни и електронни издания. Превеждан е на английски, немски и руски.

„Следобедите на ленивия любовник” от Димитър Ганев е поразителен сборник с разкази. Колкото до мен и ролята ми на взискателен читател, сборникът успя да ми внуши да се чувствам добре, а именно да бъда любознателно умен. И го желая на всички. Нека да разказваме истории. Успеем ли – ставаме наистина живи”, споделя Тома Марков.

„Следобедите на ленивия любовник“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

zahari-karabashliev2

Захари Карабашлиев: Политиците внушават. Писателите трябва да разказват и вълнуват

„Опашката“ е роман за атрофията на човешкото на фона на един израждащ се свят За …