Начало / Свят / Вдовицата на Патрик Суейзи написа мемоари

Вдовицата на Патрик Суейзи написа мемоари

Вдовицата на актьора и певец Патрик Суейзи, Лиза Ниеми, написа мемоари, съобщава „USA Today”. Книгата се казва „Струва си да се бориш: Любов, загуба и да продължиш напред”. Тя описва борбата с неуспешен край на изпълнителя с рака на панкреаса. Разказано е всичко за всичките 21 месеца от поставянето на диагнозата до смъртта на Суейзи. Творбата е вече на пазара.

55-годишната Лиза Ниеми Суейзи е актриса и танцьорка. Двамата с Патрик Суейзи се запознават много млади. Женят се през 1975 г. и бракът им продължава до смъртта на звездата от „Мръсни танци”.

„Беше и продължава да ми е много трудно. Когато той почина, се чувствах абсолютно непотребна, безполезна и слаба. Някак си успях да напиша книга. Разкривам в нея неща, които пазех много дълбоко в себе си. Може би ще успея да помогна с нещо на хора в моята ситуация”, казва Лиза Ниеми. „Ако не успееш да събереш най-лошото, което ти се е случило в живота и не направиш нещо конструктивно с него, това е неуважение към опита, който трупаш”, добавя тя.

Патрик Суейзи е американски актьор, певец, текстописец и танцьор, роден през 1952 г. Най-известните филми с негово участие са двете части на „Мръсни танци” и „Призрак”. Сред песните му личи „She’s Like the Wind”. Умира на 57 години от рак на панкреаса в края на 2009 г.

„Моят танц със живота“ – биографичната книга на Суейзи и Лиза, която излезе през 2011 г. на български тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

227844_b

Шпионинът, който се превърна в майстор на шпионския роман

Юлия ПЕТКОВА Добрият писател не разбира от нищо друго освен от себе си. И по …