Начало / Свят / Излиза книга за историята на пистолетите „Глок”

Излиза книга за историята на пистолетите „Глок”

Съвсем скоро на англоезичния  пазар ще бъде нова книга, която описва историята на пистолетите „Глок”, съобщава „USA Today”. „Глок: Възходът на американското оръжие” от Пол Барет ще се продава от 10 януари.

Книгата е написана след 15 години проучвания и описва история на пистолета, който през годините печели все повече привърженици и е използван от американските полицейски и военни части от всички нива.

Създател на оръжието е австрийския инженер Гастон Глок. Преди да направи първия модел през 1982 г., той се занимава с изработването на лопатки и ножове. В началото всички експерти по оръжията отхвърлят „Глок”, подценявайки го заради неговия дизайн. Постепенно обаче неговите предимства: точност, удобство и надеждност – му печелят все повече почитатели. Постепенно този пистолет се превръща в най-масовото оръжие в САЩ, като дори има доста холивудски филми, в които персонажите го използват.

В наши дни „Глока”-а е сред най-популярните оръжия, като отстъпва може би единствено на автомат „Калашников”.
Пол Барет е журналист и автор на научна литература. Той работи в бизнес списанието „Блумбърг Бизнесуиик”, като пише още за „Ню Йорк таймс”, появявал се е по „Ен Би Си” и „Си Ен Ен”. Той е написал книгите „Американски ислям”, „Доброто черно: Истинска история на една раса в Америка” и др.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …