На фокус
Начало / Критика / Провиждане на истината

Провиждане на истината

Виктория Алберт, Хеликон Витоша

213496_bНе е случайно, че „Подземната железница“ има „Пулицър“ за художествена литература! Необходимо е да разгърнеш първите страници, за да разбереш, че творбата на Колсън Уайтхед ще остави дълбок отпечатък в читателите, но най-вече ще разрови една жестока рана в душите на афроамериканците.

Подземната железница е името на мрежата от тайни маршрути и безопасни укрития, използвана през XIX век от афроамериканските роби, за да избягат в свободните щати и Канада с помощта на аболиционисти и други помощници, симпатизиращи на каузата им. Това е определението, което човек намира в интернет, но е далеч не толкова въздействащо от демоничната реалност, която описва Уайтхед в шедьовъра си. Авторът не е пощадил съзнанията ни, не е спестил нито една истина и не е захаросал нито едно събитие в този период. Той единствено ни припомня докъде може да стигне човешката жестокост.

Книгата е подходяща за всеки, който иска да се запознае с робския живот в Америка през XIX век, а също и за тези, които все още умеят да провиждат истината отвъд това, което е скрито.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …