Начало / Критика / Провиждане на истината

Провиждане на истината

Виктория Алберт, Хеликон Витоша

213496_bНе е случайно, че „Подземната железница“ има „Пулицър“ за художествена литература! Необходимо е да разгърнеш първите страници, за да разбереш, че творбата на Колсън Уайтхед ще остави дълбок отпечатък в читателите, но най-вече ще разрови една жестока рана в душите на афроамериканците.

Подземната железница е името на мрежата от тайни маршрути и безопасни укрития, използвана през XIX век от афроамериканските роби, за да избягат в свободните щати и Канада с помощта на аболиционисти и други помощници, симпатизиращи на каузата им. Това е определението, което човек намира в интернет, но е далеч не толкова въздействащо от демоничната реалност, която описва Уайтхед в шедьовъра си. Авторът не е пощадил съзнанията ни, не е спестил нито една истина и не е захаросал нито едно събитие в този период. Той единствено ни припомня докъде може да стигне човешката жестокост.

Книгата е подходяща за всеки, който иска да се запознае с робския живот в Америка през XIX век, а също и за тези, които все още умеят да провиждат истината отвъд това, което е скрито.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …