Начало / България / Русенската библиотека получи две дарения

Русенската библиотека получи две дарения

Две дарения получи в началото на новата година отдел „Изкуство“ на Русенската библиотека, съобщи dariknews.bg.  Архитект Анна Добринова, дъщеря на големия български диригент Добрин Петков, подари на DVD исторически видеозапис от 1984 г. на  ораторията на Артур Онегер „Жана д`Арк на кладата“, създадена по поемата на Пол Клодел. Уникалният запис е в изпълнение на Пловдивска филхармония, под диригентството на Добрин Петков.

Второто дарение бе предоставено от софийското издателство „Валентин Траянов“. Това е книгата „Пътят на режисурата“ на проф. Васил Стефанов, дългогодишен ръководител на сектор „Театър” при Института за изследване на изкуствата. Мащабният труд проследява и анализира спецификите около фигурата на режисьора и режисьорския театър в България в периода след Втората световна война, като обръща особено внимание на зараждащите се нови сценични практики и естетики.
Двете дарения ще бъдат ценно попълнение във фонда на отдел „Изкуство“, който през 2012 година ще отбележи своята 50-годишнина.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …