Начало / Любопитно / 11 чудесни книги, които да ви помогнат да започнете 2018-а правилно

11 чудесни книги, които да ви помогнат да започнете 2018-а правилно

ил.1.главнаЗабравете несгодите от 2017 г., започваме новата година с нов позитивен поглед към света.

Началото на годината е време за равносметка и детокс. Това не значи само посещение на фитнеса, за да изразходим планините от храна, погълната по празниците. Става дума и за тренировка на душевното ви и умствено състояние.

Време е да оставим негативността от 2017 г. там и да се фокусираме върху чистото начало на 2018 г. Допълнитела предпоставка за ново начало ни дава и това, че тази година започна в понеделник. Това прави началото на 2018-а идеалният момент за поставяне на дългосрочни цели и за създаване на нови перспективи.

Затова ви предлагаме списък от 11 вдъхновяващи книги, с които да мотивирате ума си:

 1. „48 закона на властта” от Робърт Грийн

„48 закона на властта” е цитирана в песни на JayZ, Kanye и Drake, превеждана на 24 езика и от нея са продадени 1.2 млн. екземпляра само в САЩ. Затова нищо чудно, че именно тя е на първо място в списъка. Съветите на Грийн как да преобърнете живота си и да го насочите в правилната посока като сами поемете властта са приветствани като „мега култ” по света.

 1. „Преследване на щастието” от Рут Уипман

Ако търсите именно щастие, търсенето ви приключва с книгата на Рут Уипман от 2016 г. „Преследване на щастието” показва какво значи да си наистина щастлив. Пътувайки от Великобритания към Щатите, Уипман открива, че американците са вманиачени в това да „намерят щастието”. През приключенията, които ѝ се случват, тя открива своя собствен път към него.

 1. „Щастлив. Дневникът” от Фиърн Котън

Кампанията на Фиърн Котън „Щастлив” е вече факт по радиото и телевизията в САЩ. Дневникът ви мотивира да се оглеждате и да разпознавате радостта във всеки отделен ден и да се наслаждавате на щастието.

 1. Сапиенс. Кратка история на човечеството” от Ювал Харари

Номер 1 в класацията на „Съндей Таймс” с продадени над милион екземпляра, книгата разлежда какво наистина значи да бъдеш човек и какво ни предстои на всички в бъдещето, като ни съпровожда през дългата и сложна история на човешкия вид.

 1. Аудио книга – „Писмо до дъщеря ми” от Мая Анджелоу

В тази вдъхновяваща книга, която се състои от кратки разкази, Мая Анджелоу пише писма до дъщерята, която никога не е имала. Описва непокорното си минало и дава съвети как да живеем смислен и пълноценен живот.

 1. „Племе от ментори: Кратък съвет за живота от най-добрия в света” от Тим Ферис

През 2017 г., след като няколко от приятелите на Тим Ферис умират един след друг, той започва да се вглежда в себе си и да се чуди дали живее правилно живота си. За да помага на други в подобна ситуация, които искат да започнат наново и да се изградят из основи, той пише „Племе от ментори” е под номер 1 в секцията за бизнес уроци в „Амазон”.

 1. „Петсекундният дневник: най-добрият дневник и най-бързият начин да забавите нещата, да станете по-силни и да си свършите нещата” от Мел Робинс

В светлината на досегашния успех на Мел Робинс с „Петсекундното правило”, сега излиза и новото ѝ заглавие „Петсекундният дневник”, в което ви дава стъпка по стъпка насоки как да подредите живота си, как да бъдете уверени в себе си и, най-вече, как да бъдете щастливи. Чудесен начин да започнете 2018-а.

 1. „Размисъл: Практическа насока към намирането на вътрешен мир и спокойствие в един неистов свят” от Марк Уилямс

Тази книга за самопомощ е дело на проф. Марк Уилямс от Университета „Оксфорд” и се базира на когнитивна терапия. Доказано е, че тази терапия е точно толкова ефективна, колкото наркотиците за намаляване на депресията и стресът, затова се препоръчва от психолози по цял свят. Това е най-добрият наръчник за всеки, който се чувства претоварен от ежедневния стрес.

 1. Медитация в багри” от Ема Фарарънс

Тенденцията на книги за оцветяване за възрастни продължава. Доказано е, че те помагат за намаляване на стреса, успокояват нервите в ежедневието. А това, че тази е в джобен размер, я прави удобна да я носите със себе си в случай на кризисни ситуации.

 1. „Обичайте живота, живейте живота: как да имате щастие и успех, по-големи от най-смелите ви мечти” от Сю Стоун

Тази класика в областта на книгите за самопомощ представя упадъка на Сю Стоун през 90-те и решението, която тя взема, за да преобърне живота си. Вдъхновяващата книга показва как авторката променя живота си с огромната сила на мисълта и как всички ние можем да го направим.

 1. „Парадоксът на шимпанзето” от проф. Стив Питърс

Книгата „Парадоксът на шимпанзето” е базирана на научен факт и обяснява как собственият ви ум може да ви пречи по пътя към щастлив, продуктивен и успешен живот. Проф. Стив Питърс разглежда тези идеи и предлага начини, по които да се справим с „шимпанзето” в нас, за да може всички да живеем живота, за който мечтаем.

 

Превод Кристина Цонева, по материали от „The Debrief”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

403757737_721536883354438_6589521644785314_n

Елхи от книги израснаха в „Хеликон“

Греят в зелено със златна звезда Книжарниците се преобразяват преди Коледа – и се превръщат …