Начало / България / Нов сборник с разкази на Карабашлиев

Нов сборник с разкази на Карабашлиев

„Симетрия” е новият сборник с разкази на живеещия в САЩ Захари Карабашлиев. Книгата  се появи в книжарниците непосредствено преди коледните празници. “Симетрия” е заглавието на първия разказ в книгата. В един от диалозите в него между другото става въпрос за това дали животите ни са подчинени на някаква невидима симетрия, или светът се управлява от хаос, или пък всички ние сме част от някаква странна симетрия на хаоса… Това бе и първоначалното ми желание за заглавие – “Симетрия на хаоса”. После реших, че звучи някак претенциозно, а и като заглавие на дебютна стихосбирка. Но може и да не съм бил прав”, споделя автора в интервю за 24chasa.bg.

Захари Карабашлиев е роден е във Варна. В Шуменския университет завършва  „Българска филология“. Започва да пише  критически текстове, после разкази. Публикува в „Литературен вестник“, „24 часа“, списанията „МАХ“, „ЛИК“, „ЕВА“. Свири на китара, води радиопредаване в „Радио Шумен“, работи и в „Радио Варна“.

В края на 1997 г. заминава за САЩ. Първият роман на Захари Карабашлиев — „18% сиво“ е много добре приет от публиката, печели наградата „Цветето на Хеликон“ за 2008 г. за най-продаван роман.  Втората му книга — сборник с разкази „Кратка история на самолета“ печели и наградата „Хеликон“ за 2009 г.

Книгите на Захари Карабашлиев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

kaloyan

Калоян Явашев: Как си представяте да живеят заедно три деца и осем папагала?!

Говорим с Калоян Явашев, комедиант по душа, дресьор по професия, и грижовен баща, макар да твърди …