Начало / Свят / Сестра Рачид оживява в сериал

Сестра Рачид оживява в сериал

LOUISE-FLETCHER-AS-NURSE-RATCHET-IN-ONE-FLEW-OVER-THE-CUCKOOS-NEST_10Един от най-големите злодеи в литературата – Сестра Рачид от „Полет над кукувиче гнездо“ на Кен Киси – ще оживее на малкия екран в сериал на Netflix, който ще започне да се снима през 2018 г., предадоха чуждестранните медии. В ролята й ще влезе Сара Полсън, а в предстоящата лента се очаква да й партнира Райън Мърфи. Полсън ще изиграе по-младата Рачид , представена за първи път в романа на Киси през 1962 г. При първата екранизация на книгата ролята е изиграна от Луис Флетчър, която дори печели Оскар за изпълнението си.

Новият сериал ще представи живота на Рачид след 1947 г., когато от обикновена медицинска сестра се превръща в авторитарен кошмар за цяло отделение. Това ще е първа роля на Сара Полсън в сериал, а от Netflix вече са поръчали два сезона. Лентата ще се казва „Рачид “ и ще се продуцира от Майкъл Дъглас, който стоеше и зад оригиналната лента през 1975 г. с продуцент Милош Форман.

На 17 септември се навършиха 82 години от рождението на Кен Киси, а „Полет над кукувиче гнездо“е постановката, с която Народен театър „Иван Вазов“ стартира новия сезон след броени часове.