На фокус
Начало / Свят / Летищните власти в САЩ започват проверки и на книгите

Летищните власти в САЩ започват проверки и на книгите

Зreading-book-at-airportа много хора книгите са най-важния предмет, който слагат в ръчния си багаж. Но вече има вероятност пътуващите да трябва да ги вадят от чантите си, когато преминават през летищната проверка за сигурност. Не говорим за лаптопи този път, а за книги.

Английският вестник „Телеграф“ отбеляза, че служители от охраната на някои американски летища са започнали да проверяват за предмети направени от хартия на контролно пропусквателните пунктове, което прави мерките за наблюдение на амреканските полети все по-инвазивни.

Пътниците в Мисури и известен брой летища избрани като тестови, включително Лос Анжелис, Боизи, Колорадо спрингс, Детройт, Форт Лодърдейл, Бостън Логан, Лабок, Муньос Мартин в Пуерто Рико, Лас Вегас Маккарън и Финикс Скай харбър, са били подложени на отделно проверка на книги и храни миналия месец.

Не е ясно дали скоро администрацията на Тръмп няма да направи нова крачка в непопулярна посока и да проверява и съдържанието на четивата на пътниците. Известно е, че подобни мерки са особено добре приети от някои тоталитарни режими, като в Северна Корея например е почти невъзможно да бъде внесена книга, независимо дали е хартиена, или в аудио и електронен вариант.

Прочетете още

prateek-katyal-_YzGQvASeMk-unsplash

Отпечатано върху човешка кожа

Такива книги не били рядкост в миналото Практиката да се използва човешка кожа за книги …