Начало / Свят / Излезе автобиографията на Шакил О’Нийл

Излезе автобиографията на Шакил О’Нийл

На пазара вече е автобиографията на Шакил О’Нийл – един от най-големите баскетболисти в последните 20 години , съобщи „Лос Анджелис таймс”. Книгата се нарича „Шак: Несъкратен” и е публикувана вчера. В нея Шак (както е най-популярен, но негови прякори са още Дизел и Големия Аристотел) говори как смята себе си за шоумен, който изпитва голям страх от това да не се изложи. Поради тази причина винаги се подготвя повече, отколкото му е необходимо.

Успоредно с кариерата си на център в Националната баскетболна асоциация (НБА), той изгражда и такава като рапър. Макар да живее в огромна къща, спортистът смята, че е успял да научи истински важните неща в живота. За това той благодари най-вече на своята баба и на втория си баща – бивш военен.

В мемоарите О’Нийл представя себе си основно през очите на другите. На читателя може да му се стори, че научава повече за тях, отколкото за него.

Шакил О’Нийл е американски баскетболист, роден през 1972 г. Играе на позиция център. Впечатлява с физиката си – височина 2 м. И 16 см. и тегло 147 кг. (номер на обувката – 56), като в същото време е изключително подвижен. Играл е за отборите „Орландо Меджик”, „Лос Анджелис Лейкърс”, „Маями Хийт”, „Финикс Сънс”, „Кливлънд Кавалиърс” и „Бостън Селтикс”. Превръща се наистина в суперзвезда в отбора на „Лейкърс”. Печелил е почти всички отборни и индивидуални награди в НБА. Прекратява професионалната си кариера през юни тази година.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …