Начало / Свят / Излезе книга за историята на Йерусалим

Излезе книга за историята на Йерусалим

На книжния пазар се появи книга за историята на един от най-знаковите в човешката история градове – Йерусалим, пише „Лос Анджелис Таймс”. Творбата се нарича „Йерусалим: Биография” и е написана от Симон Себаг Монтефиоре. Произведението е 688 страници и е издадено от „Нопф”.

Столицата на Израел е описана като „блян на много империи”, с де факто „никаква стратегическа стойност”. Йерусалим е описан като универсален град, който приютява хора, изповядващи 3 религии. За него са се водили много битки и там цивилизациите продължават да се сблъскват. От цар Давид до Барак Обама, през раждането на юдаизма, християнството и исляма, като се стигне до конфликта Израел – Палестина, това е място с 3000 години история, вяра, кланета, фанатизъм и съжителство.

Симон Себаг Монтефиоре е авторитетен британски историк, роден през 1965 г. Известен е с факта, че пише биографии на държавни лидери. Популярни са творбите му Екатерина Велика и Сталин. Носител е на наградата „Историческа книга на годината” за „Младият Сталин” през 2004 г. Преподава история в „Кеймбридж” и е член на кралското литературно общество.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …