Начало / България / Ясни са есенните номинации за Награда „Хеликон“

Ясни са есенните номинации за Награда „Хеликон“

esennom„Камбаната” на Недялко Славов („Хермес”), „Милост за приятелите” на Силвия Томова („Жанет 45”) и „Последната територия” на Момчил Николов („Сиела”) са новите три заглавия, които получиха номинации на есенната сесия за 15-ото издание на Наградата за нова българска художествена проза „Хеликон”.

Журито за наградата тази година е с председател Димитър Шумналиев и членове Албена Стамболова, Катя Атанасова, Анри Кулев и Юри Лазаров.

Недялко Славов е носител на приза за миналата година за романа си „432 херца” („Хермес”), през 2014 има и номинация за романа „Портрет на поета като млад” („Хермес”).

Силвия Томова бе номинирана и миналата година за романа си „Печатарят” („Жанет 45”). Момчил Николов е носител на наградата „Хеликон” през 2008 за романа „Кръглата риба” („Жанет 45”), а през 2005 е номиниран за „Hash Oil“ („Жанет 45”).

Номинациите ще бъдат връчени на 28 ноември 2016, понеделник, от 17 часа в книжарницата „Хеликон България” на булевард „Цар Освободител” № 4.

Така вече са ясни и 12-те книги, измежду които в началото на декември ще бъде определен новият носител на „Орлето“. От предните сесии на журито номинирани бяха:

„Почти живот” от Рада Москова (издателство „Факел”),

„Гризли. Нови разкази” от Деян Енев (издателство „Рива”) ,

 „Скитникът и синовете” от Александър Секулов (издателство „Сиела”),

„Перлите на Ади Ландау“ от Соня Тодорова („Колибри”),

„Екс орбита“ от Васил Георгиев („Хермес“),

 „Приключението живот. Любовен роман 55+“ от Ан Радева („Рива“),

„Заливът на Ифигения“ от Костадин Костадинов (изд. „Пан“),

„Живот на половини“ от Антон Терзиев (изд. „Жанет 45“),

„Аз още броя дните“ от Георги Бърдаров (изд. „Сиела“).

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

242077_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 ноември – 19 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Рана от Захари Карабашлиев 2. Иван Ланджев за неизбежната случайност. Есета, истории, фрагменти …