Начало / Свят / С „Далас 1963” ще бъде отбеляза 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди

С „Далас 1963” ще бъде отбеляза 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди

Поредна книга за Джон Кенеди – един от най-противоречивите президенти на САЩ, е в процес на подготовка, съобщи „USA Today”. „Далас 1963” ще се появи през 2013 г., когато се навършват  50 години от убийството на президента. Автори са журналистите ветерани от Тексас Бил Минотаглио и Стивън Л. Дейвис. Издателство е „Туелв Букс”.

Книгата проследява какво се е случвало в Далас по време на три изключително бурни години. Започва с избирането на Кенеди за президент през 1960г. и приключва с неговото убийство през 1963 г.

Това, че книга на подобна тематика ще излиза не е изненада, защото заглавията за Джон Ф. Кенеди носят успех.  Само тази есен три се превърнаха в бестселъри. Първо излезе „Жаклин Кенеди: Исторически разговори за живота с Джон Ф. Кенеди” – текст и аудио запис с продължаващи повече от осем часа интервюта на Артър Шлезинджър с президента. Редактор е Каролайн Кенеди – единственото живо дете на Кенеди и Жаклин Онасис. След това се появи „Джак Кенеди: Ексклузивен герой” от журналиста на MSNBC Крис Матюс. В тази книга Матюс разкрива, че бащата на Джон, Джоузеф Кенеди му е уредил наградата „Пулицър”. Съвсем от скоро на пазара е и трилърът на Стивън Кинг „11/22/63”, който се разказва за учител, който пътува назад във времето, като се опитва да предотврати убийството на Кенеди.

Джон Ф. Кенеди е роден през 1917 г. Той е 35-ият президент на САЩ. Заема длъжността през 1961 г. Фамилията Кенеди, на която е член, се смята за икона на американския либерализъм. Значимите събития по време на неговото управление са Карибската криза, надпреварата за Космоса, ранните събития във Виетнамската война и движението за гражданските права. Убит е на 22 ноември 1963 г., като още не е ясно кой стои зад неговото премахване.

Свързани заглавия
Бащата на Кенеди му уредил „Пулицър”-а
Стивън Кинг спасява Джон Кенеди
„ЛА Таймс” се шегува с Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …