На фокус
Начало / Свят / Девора Роуз: Салман Рушди не е кавалер

Девора Роуз: Салман Рушди не е кавалер

Популярният писател Салман Рушди беше обвинен, че не е кавалер, от Девора Роуз – редактор на списанието за светска хроника „Social Life”, информира британският „Телеграф”. Причината е факта, че писателят е отрекъл да се стреми към връзка с нея.

Рушди и Роуз се срещнали няколко пъти на вечеря през лятото. След това обаче авторът на „Сатанински строфи” й написал съобщения в социалната мрежа „Фейсбук”, че не желае да има връзка с нея, защото смята, че голямата разлика в тяхната възраст води и до много други различия в разбиранията. Двамата вечеряли заедно отново през миналата седмица. Британецът с индийски произход заявил в профила си в „Туитър”, че е учуден от въпросите за романтична връзка с Роуз, след като ситуацията е уточнена още преди месеци.

Тези твърдения обаче разгневили редакторката. „Намеренията на г-н Рушди, както и смешните му твърдения, са дефиниция за това какво не прави един кавалер. Особено като се има предвид, че той ме покани на вечеря няколко пъти”, казва тя.

Ахмед Салман Рушди е британски писател от индийски произход. Роден е 1947 г. Стилът му е определян като магически реализъм. Романът му „Сатанински строфи” от 1988 г. разбуни духовете в ислямския свят, иранският аятолах Хомейни го прокле и поиска смъртта му. Рушди е известен като противник на религиозния фанатизъм. Други известни негови произведения са „Земята под нейните нозе”, „Срам”, „Среднощни деца” и др.

 

Книгите на Салман Рушди тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1200px-The_First_Bulgarian_Banknote_Frontside

Еврото или лева – попитайте книгите

Финансови отговори за повече грамотност Разразилите се дискусии за и против приемане на еврото ни …