Начало / Читатели / „Неизживени спомени” – Стивън Кинг

„Неизживени спомени” – Стивън Кинг

166942_bМая КАСАБОВА

Добре дошли в Касъл Рок. Едно наглед скучно и заспало мъничко градче, в което нищо никога не се случва. Освен побеснели санбернари или засегнати от кризата на средната възраст писатели, които от нищото решават, че тяхното алтер-его ги преследва.


Въобще не ви и трябва да ходите там, освен ако не сте решили да пазарувате, защото в Касъл Рок отваря врати един необикновен магазин. Магазин, в който всеки ще намери каквото желае душата му. На специална цена.

„Неизживени спомени“ е името на това място, в което като отвориш вратата, може да ти се случи всичко. Съдържателят му, Лийлънд Гонт е типичният търговец – хлъзгав, угоднически, но и леко плашещ, със своите дългопръсти ръце, от чието докосване явно всеки се отвращава. И с променящите се на цвят очи, според чистотата на душата на събеседника му.

Нито Лийлънд Гонт, нито магазинчето му са от обикновения вид, но някак си това остава незабелязано за посетителите, които изглежда са очаровани от обслужването. Докато не става прекалено късно. Като паяк, който изкусно плете мрежата си, господин Гонт свързва нишките между хората, в един сложен, но майсторски подреден пъзел, в който крайната картина изобразява разрушения, кръв и огън. Огън, в който ще изгори всеки, дръзнал да повярва в илюзиите, които си е купил от „Неизживени спомени“ .

Заповядайте, хванете дръжката, отворете вратата и се срещнете с непознатото. И бъдете готови за пазарлък, защото къде му е удоволствието от пазаруването иначе? А и да си признаем – нямате друг избор!

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …