Начало / Свят / Мери Хигинс Кларк жъне успех с поредния си съспенс

Мери Хигинс Кларк жъне успех с поредния си съспенс

83-годишната Мери Хигинс Кларк е продала над 80 милиона книги само в САЩ, съобщи „Ди велт” по повод на поредния й литературен успех.

Родената през 1927 г. в Бронкс писателка на криминални романи не е спряла да пише – в момента по света се превежда поредната й съспенс книга – „Следвам сянката ти”. Романът разказва за мистериозно отвличане на момченце от Сентръл парк в Ню Йорк. Майка му тръгва сама да разплита загадката и с ужас разбира, че всички следи водят към нея. Възможностите са две – или тя страда от раздвоение на личността, или някой умишлено наглася уликите, за да я обвини.
Кралицата на съспенса пише от 1956 г. Започва с разказ, следват сценарии за радиопредавания, след това се появява първият й роман – биография на Джордж Вашингтон. Първото й криминално произведение „Къде са децата?” излиза през 1975 г. и се превръща в бестселър. Това е съдбата на всичките й следващи книги. Впоследствие Кларк завършва философия.
Писателката е получавала през годините множество литературни награди, включително „Едгар Алан По” и е всепризнат майстор на криминалния жанр. Повечето от книгите й са филмирани.

Книгите на Мери Хигинс Кларк тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

nac

Рене Карабаш: Всички търсим своята божествена половина

„Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ е книга, създадена по всички правила на епистоларния …