Начало / България / Премиера на новото списание „Световете”

Премиера на новото списание „Световете”

В културното пространство на България вече присъства брой 1 на списание „Световете“ –  цветно, луксозно издание (формат А4, 120 стр.) за литература, музика, археология, кино, история, театър, пластични изкуства. Официалната премиера на новото издание е на 30 ноември 2011 г.  от 18 ч. в Пиано бара на Столичната библиотека.

„Световете” е насочено към широк кръг интелигентни читатели и е уникално по своята същност да презентира идеята за значението на културните ценности, противопоставяйки се на властващия в медийния пазар акцент за „лошата“ новина, за скандала от всякакъв характер. Чрез онагледяване на различните изкуства екипът на изданието се опитва да отрази най-доброто от сътвореното през ХХ и ХХІ век. Различните жанрове в литературата, както и репортажите от изложби, концерти и театрални постановки, ще се редуват с представяне на знакови събития, личности и проекти от световна величина.

Представени са значими фигури от нашата и световна литература – Николай Кънчев, Валентин Пламенов, Никола Инджов, Чеслав Милош (Нобелов лауреат), Джонатан Уийнър (носител на наградата „Пулицър“).

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

GettyImages-482534641-2000x1200

Защо го правят?

Иван ГОЛЕВ Една китайска поговорка гласи: „И най-бледото мастило е по-добро от най-добрата памет”. Затова …