Начало / България / Премиера на новото списание „Световете”

Премиера на новото списание „Световете”

В културното пространство на България вече присъства брой 1 на списание „Световете“ –  цветно, луксозно издание (формат А4, 120 стр.) за литература, музика, археология, кино, история, театър, пластични изкуства. Официалната премиера на новото издание е на 30 ноември 2011 г.  от 18 ч. в Пиано бара на Столичната библиотека.

„Световете” е насочено към широк кръг интелигентни читатели и е уникално по своята същност да презентира идеята за значението на културните ценности, противопоставяйки се на властващия в медийния пазар акцент за „лошата“ новина, за скандала от всякакъв характер. Чрез онагледяване на различните изкуства екипът на изданието се опитва да отрази най-доброто от сътвореното през ХХ и ХХІ век. Различните жанрове в литературата, както и репортажите от изложби, концерти и театрални постановки, ще се редуват с представяне на знакови събития, личности и проекти от световна величина.

Представени са значими фигури от нашата и световна литература – Николай Кънчев, Валентин Пламенов, Никола Инджов, Чеслав Милош (Нобелов лауреат), Джонатан Уийнър (носител на наградата „Пулицър“).

Прочетете още

ЛЮСИ Колонка

Шерлок Холмс за деца

Людмила Еленкова Книгата, с която Сър Артър Конан Дойл става известен – „Етюд в червено“, …