Начало / България / Могат ли възрастните да станат хора?

Могат ли възрастните да станат хора?

Mogat li vazrastnite da stanat horaНа 4-и май излиза „Могат ли възрастните да станат хора“ от Джим Бентън, петата книга от  поредицата „Скъпо тъпо дневниче“, издание на „Хермес“. Преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра, тя бързо става любима и на феновете на Дръндьото, Загубенячката и Тими Провала у нас.
Когато стане възрастен, човек губи чувството си за хумор, както губи зъбите, косата и усета си за мода.
Те са големи, вечно намръщени и ужасяващо космати. Могат да прекарат часове наред в безсмислени дейности. И никога да не се усмихват. Джейми не знае какво представляват възрастните и откъде произхождат. Но е сигурна в едно: не иска да става като тях.
Единственото изключение е леля й Каръл. Тя е млада и красива и изглежда така, както вероятно е изглеждала майката на Джейми, преди да бъде заразена с Майчинство. За ужас на момичето, леля Каръл започва работа в училищната канцелария. Оказва се обаче, че тя притежава необикновена сила, която променя живота на Джейми и Изабела. И че понякога и най-ужасните възрастни могат да станат отново хора, поне за малко…

И така, с цялата сила, която ми е дадена, се заклевам, че всичко написано в дневника е истина или поне дотолкова истина, доколкото е нужно.
Джейми Кели

„Скъпо тъпо дневниче“ е една от най-успешните американски поредици с графични романи, превърнала се в „класика в жанра“.  Тя е вдъхновила едноименния детски филм“, който се излъчва от септември 2013 година по телевизия Hallmark, а след това по Netflix. Продължението се очаква през юни 2016 година със заглавие „Скъпо тъпо дневниче 2: Ние мразим даскало“.

Хуморът е универсален език – малките и големите често се смеят на едни и същи неща, просто възрастните невинаги си го признават!
Джим Бентън

Джим Бентън не е ученик в основно училище, но това не означава, че не познава живота в него. Той е автор на книги за малки деца, големи деца и възрастни, които се държат като малки деца. Джим Бентън е създател на детска телевизионна поредица, модна линия и бестселъровата серия „Скъпо тъпо дневниче“. Живее в Мичиган с невероятната си съпруга и прекрасните им деца. Нямат куче и със сигурност нямат отмъстителен бийгъл.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …