Начало / България / Мария Донева превърна представянето на стихосбирката си в спектакъл

Мария Донева превърна представянето на стихосбирката си в спектакъл

„Не съм от авторите, които пишат с големи и тежки думи за Живота, Смъртта и Любовта. Пише за важните неща от живота, които много често ни липсват в ежедневието…  Докато съм жива, ще пиша за котки и цветя, а когато тръгна към смъртта, ще бъде като на разходка … ама не е много сигурно дали няма да се дърпам, де! „, заяви поетесата Мария Донева на представянето на новата си стихосбирка в „Хеликон-Бургас”.  

Премиерата на „Магазин за обли камъчета”събра ценителите на добрата поезия в крайморския град, които станаха свидетели на един истински поетичен спектакъл, продължил повече от час. Мария Донева рецитира 25 свои стихотворения по начин, който предизвика емоционална екзалтация сред присъстващите. Поетесата изненада публиката и със своята страст да изработва човешки фигурки от чорапчета, копчета, ръкавички и т.н. Всеки неин почитател получи подарък – камъчета, направени по специална и много лесна по нейните думи техника.

„Хм-м-м, с всяка следваща (стихосбирка) ставам все по-добра”, подхвърли на шега младата поетеса. „Това беше незабравима вечер”, бяха най-честите коментари на публиката.

Свързани заглавия
„Магазин за обли камъчета” е новата стихосбирка на Мария Донева

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …