Начало / България / Десетки автори, десетки книги и векове мъдрост са събрани в „Кратки редове от големи книги“

Десетки автори, десетки книги и векове мъдрост са събрани в „Кратки редове от големи книги“

200047_bОт днес на българския книжен пазар можете да намерите „Кратки редове от големи книги“ – красиво, книжно томче, събрало цитати от някои от най-четените и доказали се от времето книги в последните години. Над сто автора, над сто книги и неизмерима мъдрост, добрина и любов извира от тези кратки откъси, подбрани внимателно и подредени тематично. Всеки, който посегне към сборника „Кратки редове от големи книги“ може би ще открие мисъл, която да го прати към книгата, която да прочете след това и тя да промени живота му.

„Всички ние мислим. Защо ли тогава само мислите на малцина остават в скрижалите на времето (или в книжки като тази) и от тях ни напътстват и вдъхновяват? Нима нашата мъдрост е по-малка и по-недостойна за внимание, а тяхната – очевидна и заслужаваща всеобща възхита?

Нека не се самоподценяваме. Насред бухналия розов храст чашките на няколко красиви рози примамват пчелите с нектара си. Но биха ли могли те да ухаят така, ако не бяха корените, клонките, листата, а и тръните – тоест целият останал храст?

Мислите, цитирани тук, нямаше да ги има, ако не беше общото ни човешко упорство, житейски опит, вяра в смисъла и борба за отстояването му. Така че, противно на обичайното ни преклонение пред първенците, нека съзрем в техните слова екстракта на собственото ни познание за света. С това няма да обидим авторите им. Само за пореден път ще потвърдим всеизвестната истина, че всички ние, хората, сме нервните клетки на един общ мозък и туптенето на едно общо сърце“, пише в предговора на „Кратки редове от големи книги“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ea7a90fb08948a258567a507ab00b23b

Елате ни вижте вий, мъдри велможи, от нази гоени, в отечеството ни любезно 100 години след смъртта му!

Без излишни думи и с цялата любов, която той заслужава, нека днес, в деня на …