Начало / България / Милош Латинович гостува в Стара Загора

Милош Латинович гостува в Стара Загора

100-dni-koricaСръбският писател Милош Латинович ще се срещне с читатели в Стара Загора. Поводът е излизането на първата му книга у нас – „Сто дни дъжд“. Премиерата ще се състои в „Хеликон Стара Загора“ в града на 22 април, петък, от 17 часа.

Критиката описва „Сто дни дъжд“ като балканският отговор на Маркес и Кафка. Латинович пристига в България на кратко литературно турне от 20 до 23 април, за да представи лично романа си. Писателят ще се срещне с читатели и журналисти в София, ще бъде специален гост на литературния фестивал и конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково и ще вземе участие в Маратона на четенето в Стара Загора. На  22 април, петък, от 17:00 часа писателят ще гостува в книжарница „Хеликон Стара Загора“.

„Сто дни дъжд“ носи на автора си наградата за книга на годината „Златен слънчоглед“. В книгата героинята Беатрис прекосява цяла Европа, за да се добере до родното градче на баща си. От Лондон в Сърбия я връща волята на покойния вече родител – да продаде наследствените имоти. Градчето я посреща с неспирен дъжд, който облича улици, сгради и хора в призрачен воал, сякаш иска да скрие нещо от нея.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …