Начало / Свят / Хиляди изпратиха Пат Конрой на погребението му

Хиляди изпратиха Пат Конрой на погребението му

Близо 1200 човека изпратиха в последния му път писателя Пат Конрой. Авторът на „Принцът на приливите“ почина от рак на панкреаса на 4 март само дни, след като призна, че страда от болестта. Църквата в Бофорт, в която бе отслужена службата в памет на писателя, бе пълна, а пред нея останаха няколкостотин скърбящи. Самото погребение бе само за най-близките на Конрой.

„Той беше най-добрият разказвач на нашето време и може би един от най-добрите в историята на литературата. Цяла армия от читатели през годините живеят очаровани от неговия свят и герои, от атмосферата, която той предаваше на Южна Каролина“, каза приятелят на Конрой Алекс Сандърс, бивш президент на Колежа Чалрстън.

Конрой стана известен с епоса „Принцът на приливите“. В кариерата му неговите книги са продадени в над 20 милиона екземпляра по цял свят. Той пристигнал в Южна Каролина, когато бил на 16 години и творчеството му е много повлияно от живота в щата. Животът му е белязан от тежки отношения с баща му, самоубийството на по-малкия му брат, труден развод, депресия и проблеми със здравето, включително диабет и операция на гърба. Той има четири дъщери от съпругата си Касандра Кинг – Мелиса, Джесика, Меган и Сузана и пет доведени деца.

Книги от Пат Конрой тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Рали

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша В „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, …