На фокус
Начало / България / Излиза роман №1 за 2015 година

Излиза роман №1 за 2015 година

На 7 април, четвъртък, със знака на издателство „Обсидиан“ излиза „Орисници и фурии“ от Лорън Гоф в превод на Надежда Розова.
Книгата е № 1 в класацията на „Амазон“ на 10-те най-добри книги през 2015 г. Роман на годината е според „Тайм”, „Слейт” и „Уошингтън Поуст”. Бестселър на „Ню Йорк Таймс”, преведен на 25 езика и номиниран за Националната литературна награда.

Това е хипнотичен роман за един брак, изпълнен с любов, страст и шокиращи тайни.  Завладяваща история в две версии – на съпруга и на съпругата.
Когато Лото и Матилд сe женят, те са на двайсет и две – красиви и много влюбени. Лото мечтае да стане актьор и постоянно се явява на кастинги, а Матилд работи и се грижи за дома им. Съпругът й е толкова очарователен, че тя е готова на всичко. Десетилетие по-късно техните приятели все още завиждат на брака им, но нещата са по-сложни, отколкото изглеждат. Лото вече е намерил своето поприще – пише пиеси, които се играят на Бродуей. Успехът му до голяма степен се дължи на усилията на Матилд, които той почти не забелязва. Дори след двайсет и три години съжителство големи отрязъци от живота на съпругата му са бели петна за него. Оказва се, че стабилният им брак се крепи не на истините, а на тайните. Ала именно те го взривяват.

Барак Обама обяви, че това е най-вълнуващият роман, който е чел напоследък. Изявлението му превърна „Орисници и фурии” в една от най-обсъжданите книги в „Гудрийдс” с над 5 000 рецензии.

Също като една класическа трагедия, романът на Гроф предлага истинска драма, хюбрис, епична любовна история и дори коментари, напомнящи за античните пиеси. Едно неповторимо и завладяващо четиво, изпълнено с необикновени герои. Препоръчваме ви го горещо. Лайбръри Джърнъл

Лирична и изумително красива история за това колко малко знаем за най-близките си хора. Файненшъл Таймс

Прозата на Лорън Гроф е предизвикателна и изтънчено еротична. Всяка страница е ураган от думи, но силата на тази история се крие в неизреченото. Пъблишърс Уикли

Ерудирана и изключително талантлива писателка. Амбициозният й роман, който съчетава комичното и трагичното, е брилянтен. Ню Йорк Таймс

„Орисници и фурии“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

6UPlIYKxZqUR6Xbpgu1JKG0J7UC

Дракула оживява за пореден път на голям екран

Подготвят нов филм по легендарната книга Брам Стокър издава романа си преди 123 години, като …