Начало / България / Излиза роман №1 за 2015 година

Излиза роман №1 за 2015 година

На 7 април, четвъртък, със знака на издателство „Обсидиан“ излиза „Орисници и фурии“ от Лорън Гоф в превод на Надежда Розова.
Книгата е № 1 в класацията на „Амазон“ на 10-те най-добри книги през 2015 г. Роман на годината е според „Тайм”, „Слейт” и „Уошингтън Поуст”. Бестселър на „Ню Йорк Таймс”, преведен на 25 езика и номиниран за Националната литературна награда.

Това е хипнотичен роман за един брак, изпълнен с любов, страст и шокиращи тайни.  Завладяваща история в две версии – на съпруга и на съпругата.
Когато Лото и Матилд сe женят, те са на двайсет и две – красиви и много влюбени. Лото мечтае да стане актьор и постоянно се явява на кастинги, а Матилд работи и се грижи за дома им. Съпругът й е толкова очарователен, че тя е готова на всичко. Десетилетие по-късно техните приятели все още завиждат на брака им, но нещата са по-сложни, отколкото изглеждат. Лото вече е намерил своето поприще – пише пиеси, които се играят на Бродуей. Успехът му до голяма степен се дължи на усилията на Матилд, които той почти не забелязва. Дори след двайсет и три години съжителство големи отрязъци от живота на съпругата му са бели петна за него. Оказва се, че стабилният им брак се крепи не на истините, а на тайните. Ала именно те го взривяват.

Барак Обама обяви, че това е най-вълнуващият роман, който е чел напоследък. Изявлението му превърна „Орисници и фурии” в една от най-обсъжданите книги в „Гудрийдс” с над 5 000 рецензии.

Също като една класическа трагедия, романът на Гроф предлага истинска драма, хюбрис, епична любовна история и дори коментари, напомнящи за античните пиеси. Едно неповторимо и завладяващо четиво, изпълнено с необикновени герои. Препоръчваме ви го горещо. Лайбръри Джърнъл

Лирична и изумително красива история за това колко малко знаем за най-близките си хора. Файненшъл Таймс

Прозата на Лорън Гроф е предизвикателна и изтънчено еротична. Всяка страница е ураган от думи, но силата на тази история се крие в неизреченото. Пъблишърс Уикли

Ерудирана и изключително талантлива писателка. Амбициозният й роман, който съчетава комичното и трагичното, е брилянтен. Ню Йорк Таймс

„Орисници и фурии“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …