Начало / Свят / Летище Хийтроу се обръща към поезията, за да забавлява пътниците около Великден

Летище Хийтроу се обръща към поезията, за да забавлява пътниците около Великден

Tази година Великден за католическия свят настъпва в края на март. Пътниците на лондонското летище „Хийтроу“ ще могат да се насладят на неземно преживяване още преди излитане благодарение на поетичната инициатива, включваща някои от най-популярните съвременни английски поети.

Сред тях са детските автори Майкъл Роусън и Лаура Докрил. Те заедно с други свои колеги са приготвили нови творби за т.нар. „поетични точки” на летището. Авторите ще четат стихове, преобладаващо насочени към децата на преминаващите пътници. Сред творбите се открояват строфи за куфара, който силно искал да се включи в семейното пътуване, както и за всички насекоми, прелитащи хиляди километри като тайни пътници на самолетите.

Програмата на „Хийтроу“ включва Великденски поетичен конкурс за участници до 16-годишна възраст с жури известни автори, както и творчески работилници през целия празничен уикенд в различни точки от летището. Според управата на „Хийтроу“, „около Великден през летището преминават много семейства, пътуващи за празниците, и ние искаме да направим очакването на полетите им възможно най-приятно. Надяваме се чрез поезията да им вдъхнем вдъхновение и радост за всички празнични дни”.

Тази година католическият Великден е на 27 март. По традиция на 21 март пък се отбелязва Световния ден на поезията.

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Рали

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша В „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, …