Начало / България / „Пощенската картичка“: впечатляващ исторически роман

„Пощенската картичка“: впечатляващ исторически роман

Издателство „Софтпрес“ пусна на пазара „Пощенската картичка“ от Лия Флеминг. За творбата Кейт Аткинсън казва: „Впечатляващ исторически роман, който остава в мислите дълго след затварянето на последната страница… „Пощенската картичка” е истинско съкровище! Лия Флеминг е роден разказвач!”

„Пощенската картичка“ е богато извезан гоблен от призраци от миналото и опасни тайни, забранени копнежи и съкрушителни истини и ще прикове вниманието на читателя от първата до последната страница. Пленителна приказка, която обхваща няколко десетилетия и континента и която подтиква читателя да отгръща с нетърпение страниците, за да открие какво се случва по-нататък.

Всичко започва във Великобритания през 1923. Седемгодишната Каролайн расте на воля в красиво старинно имение в шотландската провинция. Своенравното момиченце обожава белгийската си бавачка и с нетърпение очаква посещенията на леля си Фийби от Лондон – единствената й жива роднина. Красивата леля е актриса и я глези като никой друг. Но тайната, която пази, ще преобърне живота на Каролайн завинаги.

Лия Флеминг притежава изключителния талант да създава правдоподобни, многопластови герои, към които читателят се привързва, макар че може не винаги да одобрява действията и житейските им избори, и с които трудно се разделя, когато затвори последната страница.

В Австралия през 2002 година срещаме талантливата оперна певица Мелиса. Тя наскоро е спечелила престижна стипендия, за да продължи образованието си в Лондон. Но преди заминаването си трябва да се сбогува с тежко болния си баща. На смъртния си одър той й разкрива, че не познава своя произход, и я моли да научи повече за живота му в Европа като дете. Въоръжена с кутия, пълна със семейни реликви, младата жена поема на дълго, изпълнено с препятствия пътешествие в търсене на корените си.

От мъгливата Шотландия до екзотичен Египет, от военен Лондон до дивата австралийска пустош, британската писателка Лия Флеминг отвежда героите си на емоционално пътешествие през най-бурните десетилетия на двайсети век с една история за любовта, загубата и стойността на семейството.

„Пощенската картичка“ тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …