Начало / България / С „Убийства край Сена“ издателство „Слънце“ започва нашумяла поредица

С „Убийства край Сена“ издателство „Слънце“ започва нашумяла поредица

Главният герой Хюго Марстън е бивш агент на ФБР и настоящ шеф на охраната на американското посолство в Париж. Приключенията му следват в още 4 романа, всеки от които е бестселър, хвален от критиците и четен с наслаждение от феновете на нестандартните кримки.
Парижките букинисти, французите, които са помагали на нацистите по време на Втората световна война, търговията с наркотици, подземният свят на Париж и корупцията на полицията в наши дни са теми, с които не всеки автор може да се справи наведнъж. Но Марк Прайър успява. Без да протака разказа си, той тласка читателя към неочакваната развръзка на сюжета.
Още от първия ред се потапяме в чара и загадките на френската столица. „Колкото и да обичам Париж, си позволих известни волности относно неговата история и география, създадох някои събития и си измислих имена на улици“, признава авторът. Градът обаче в романа му е впечатляващ, а този декор напълно подхожда на драматичната история, която предстои.
„…Антикварна сергия край Сена, която представлява четири зелени метални сандъка, прихванати с болтове към ниската стена и натъпкани с книги. Техните разноцветни като пера на птица гърбове, наподобяват разперено ветрило върху рафтовете и привличат минувачите.“ Хюго Марстън е редовен клиент на Макс, собственикът на сергията. Макс обаче е отвлечен пред очите на американеца. Полицията отказва да се намеси, защото уж имало свидетели, че старецът доброволно е тръгнал с похитителя си. Хюго и без това има подозрения, че нещо става със сергиите на книжарите край Сена и търси помощта на свой приятел – пенсионирания агент на ЦРУ Том Грийн. В един бар среща случайно криминалната репортерка на в. „Льо Монд“ Клаудия Ру и също успява да я убеди да му помогне в издирването на Макс.
Някогашни сътрудници на нацистите ли е преследвал Макс, или е вдигнал кръвното на колекционер на ценни книги? Защо още двама букинисти изчезват безследно? Кой се опитва да убие Хюго и Клавдия? Дали бащата на Клавдия няма пръст в престъплението? Какво искат румънските търговци на дрога? Ще успеят ли Хюго и Том да подредят пъзела, или самите те ще се превърнат в парченца от него?
Отговорите предизвикват читателя да изчете книгата на един дъх – до последния ред. И както се случва в добрите кримки, първопричината за драматичните събития в романа не е онази, за която си мислим, че е.

    Марк Прайър е роден в Англия. Завършил е журналистика и право в САЩ. В момента работи като прокурор в столицата на Тексас – Остин. Пише и криминални романи, чийто главен герой е споменатият Хюго Марстън. Книгите му са преведени на 7 езика, включително и на японски.

„Убийства край Сена“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …