Начало / Свят / Къща за приказки има в Тенеси

Къща за приказки има в Тенеси

Малкият Брентууд и сам е приказка – градчето се намира близо до Нешвил в американския щат Тенеси и предлага зеленина и спокойствие. А пък като му е хубаво на човек, някак естествено разтваря и книга…
Местната библиотека била една от многото в САЩ до 2009 г. Тогава обаче хората от Брентууд се хващат на работа и я превръщат за девет месеца в модерен културен център. Сега библиотеката притежава повече от 150 хиляди тома. В града я наричат „Перла в короната”, пък и си я обичат като перла. Ненапразно всеки местен жител има правото да я ползва безплатно – същото важи и за собствениците на какъвто и да е имот там.

Най-атрактивната част от библиотеката е Story Room, една вълшебна къща за приказки… Всеки малък посетител на детската библиотека е посрещан от бухал. Иначе в реален размер са пресъздадени любими приказни истории. В библиотеката е весело – за премиерата на новия „Междузвездни войни” например децата се преобличат в костюми на любимите си герои – и така е забавно да се чете…
Досещате се, резултатът от необичайния проект е този, че и малки, и големи започнали по-често да посещават своята „Перла в короната”. Сега библиотеката е една от най-популярните в целите Съединени американски щати. Детската й част – къщата на приказките, е сред десетте най-добри детски библиотеки в страната. През лятото например има програма за четене сред учениците. За нея в една от последните ваканции се записват общо 1000 деца, които изчитат 13 960 книги!

Ако ви се струва, че там е раят за всички, които обичат книгите, имаме и лоша новина… Най-евтината къща, в която може да заживеете приказно, на две крачки от библиотеката, според офертите на агенциите за недвижими имоти, сега струва скромните 637 хиляди долара… Но на лизинг.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …