Начало / Свят / Нова книга за Хари Потър излиза през юли

Нова книга за Хари Потър излиза през юли

Феновете на поредицата за Хари Потър ще имат възможност да прочетат новата пиеса Harry Potter and the Cursed Child, тъй като тя ще бъде публикувана като книга това лято, пише британският „Индипендънт“.
Двете части на сценария, написан от Дж. К. Роулинг, ще бъдат публикувани от издателската къща Little Brown UK на 31 юли, а уебсайтът Pottermore ще публикува онлайн електронното издание на книгата, потвърждава The Bookseller. Премиерата на самата пиеса ще бъде на 30 юли в лондонския театър Palace Theatre.
Решението да бъде публикуван сценарият е резултат от „масови обществени молби“, особено от страна на фенове, които не живеят в Обединеното кралство, но искат да вземат участие в лондонското вълнение.
Сюжетът проследява живота на Хари, Рон и Хърмаяни 19 години след края на седмата книга „Хари Потър и даровете на смъртта“, която бе издадена през 2007 г.
Вълнуващо време е за феновете на Хари Потър, тъй като през 2017 година се навършват 20 години от издаването на първия роман „Хари Потър и философският камък“. Четири нови издания на книгата ще бъдат публикувани, като всяко от тях ще представя различен дом от Хогуортс.
Премиерата на предстоящия филм „Фантастични животни и къде да ги намерим“, разказващ историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, ще бъде на 18 ноември.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …