Начало / България / Александра Маринина идва в България

Александра Маринина идва в България

Руската писателка на детективски романи Александра Маринина ще посети България. На 23 ноември, сряда, от 18 ч тя ще гостува в софийската книжарница „Хеликон-Витоша”.

Александра Маринина досега е продала над 27 млн. екземпляра от романите си по света, което я превръща в най-издавания и най-продаван руски автор днес.Българските читатели я познават от романите й „Игра на чужд терен“, „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Пешките падат първи“, „Смърт и малко любов“, „Черният списък“, „Посмъртен образ“.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. става водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността. Първия си роман написва в началото на 1993 г. След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера. През октомври 2001 г. в Института по славянознание към Сорбоната в Париж бе проведена международна научна конференция на тема „Творчеството на Александра Маринина като отражение на руската менталност“ – за приноса на авторката към съвременния руски език. Сборник със статиите от нея излезе в Русия.

Книгите на Александра Маринина тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …