Начало / България / Авторът на „София – столица на световния тенис“: Искам да направя интервю и с Надал тук

Авторът на „София – столица на световния тенис“: Искам да направя интервю и с Надал тук

Интервю с бившия номер 1 в световния тенис Рафаел Надал, направено в София, си пожела авторът на новата книга „София – столица на световния тенис“. Тя бе представена официално в столичната книжарница „Хеликон България“.

Десетки журналисти тенис-корифеи присъстваха на премиерата. Книгата излиза в навечерието на едно от най-големите спортни събития у нас – турнира от серията АТР в зала „Арена Армеец“ от 30 януари до 7 февруари, който ще събере топ играчи като Роберто Баутиста Агут, Виктор Троицки, Андреас Сепи и др.

„Не е маловажно, че в София ще дойдат шампионите от два от петте турнира, които са се провели в света от началото на годината“, каза Тодоров. Мъжкият турнир ще се провежда поне три години в столицата. Той е в следствие на добрата организация от надпреварата при жените „Турнир на шампионките“, който събираше в България най-добрите тенисистки на планетата между 2012 и 2014 г. „Организацията беше на невероятно ниво в тези надпревари. Бил съм на много турнири, но смятам, че българите сме по-добри организатори от 99% от всички страни. Доказахме го и резултатът е доверието, което получихме, за да организираме мъжкия турнир“, каза още Тодоров.

В книгата има и десетки интервюта с главните действащи лица, сред които бяха Цветана Пиронкова, Ана Иванович, Каролине Вожняцки, Мария Кириленко, Флавия Пенета, Симона Халеп, Андреа Петкович, Сам Стосър, Гарбине Мугуруса и др. Запитан за интервютата, които би искал да включи в евентуалния втори том, Тодоров каза: „Има много интересни събеседници, които бих искал да видя и в София. Бих направил отново интервю с Федерер. Не съм голям фен на Надал, но и него бих искал да интервюирам в София. Имам впечатление, че тенисистите, особено тези, които са на върха, са много земни и приятни момчета.“

„София – столица на световния тенис“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …