Начало / България / „Книгата за семейство Балтимор” е новата книга на Жоел Дикер

„Книгата за семейство Балтимор” е новата книга на Жоел Дикер

„Книгата за семейство Балтимор” е новата книга на Жоел Дикер, който нашумя по света и у нас с „Истината за случая „Хари Куебърт”. От издателство „Колибри“ признаха, че вече за започнали работа по превода на втория роман на швейцарския писател.

„Книгата за семейство Балтимор” вече  е бестселър във Франция, където излезе през октомври и за по-малко от 3 месеца е продадена в над 500 000 екземпляра.

Новият роман на Дикер  е семейна сага, която проследява съдбата на двата клона от рода Голдман – Балтимор и Монклер. Героят Маркъс Голдман сменя зимен Ню Йорк за тропическия климат на Бока Ратон, Флорида, където се залавя за работа върху следващия си роман. Този път решава да разкаже историята на собственото си семейство. Сам потомък на Монклер Голдман, семейство от средната класа, обитаващо малка къща в Ню Джърси, Маркъс винаги е изпитвал безгранично възхищение към Балтимор Голдман, към които съдбата е била по-благосклонна.  Запленен от по-състоятелния клон на фамилията от малък, Маркъс се фокусира върху спомените за техния живот: почивките им в Маями, лятната им вила в Хемптънс, пакостите в частното училище. Но с течение на годините и с надвисването на драматичните събития лъскавата фасада започва да се пропуква до деня, в който всичко се преобръща. Оттогава един въпрос не дава покой на Маркъс: какво всъщност се е случило със семейство Балтимор?

В „Книгата за семейство Балтимор”, както в „Истината за случая Хари Куебърт”, една от основните теми е писателският труд. Бавното и мъчително превръщане на преживяното, на спомените, мислите и емоциите в история, по-жива от самия живот.

Жоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година. През 2012 г. излиза бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт”, от който са продадени над 3 милиона екземпляра, включително в България. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …