Начало / България / Тенис-елитът ще се събере за премиерата на „София столица на световния тенис“

Тенис-елитът ще се събере за премиерата на „София столица на световния тенис“

Тенис-елитът ще се събере за премиерата на „София столица на световния тенис“. Книгата ще се появи на българския книжен пазар в момент, в който тенисът е топ-новина с продължаващото в Мелбърн Открито първенство по тенис на Австралия и предстоящия за първи път у нас турнир от сериите на АТП на Garanti Koza Sofia Open е от 1 до 7 февруари 2016 г. в „Арена Армеец София“.  Именно голямата мъжка надпревара в столицата, заедно с най-голямото спортно събитие в България, което събираше световния тенис елит при жените в продължение на три последователни години, беше Турнирът на шампионките (2012-2014 г.) са в центъра на изданието. Премиерата на „София столица на световния тенис“ ще се състои на 25 януари, в 18:30 часа в столичната книжарница „Хеликон България“ на бул „Цар Освободител“ 4.

Любомир Тодоров е спортен журналист от повече от 20 г. Започва във в. „Стандарт“ през януари 1994 г. Той е сред  основателите на в. „Меридиан Мач“, на който е бил и зам.-главен редактор. Следват дълги години във в. „Новинар“ (завеждащ отдел „Спорт“ и зам.-главен редактор). Бил е  главен редактор на „Автомобилен магазин БЕДА“, главен редактор на списание „Тенис Клуб“ (2004-2005), редактор и водещ в Инфорадио, главен редактор на сайта topsport.bg и hicomm.bg.  От 2007 г. do 2014 г. е изпълнителен директор на сайта за тенис, бадминтон и скуош racketi.bg и работи в tennis24.bg. Автор е на книгите „Празникът Евро 2000“ (2000 г.) и „Албена и Максим – Любов е алхимията на успеха“ (2006 г.).

В „София столица на световния тенис“ Тодоров среща читателите със звезди като Ана Иванович, Каролине Вожняцки, Симона Халеп, Флавия Пенета, Гарбине Мугуруса, Андреа Петкович, Даниела Хантухова, Доминика Цибулкова, Надя Петрова, Мария Кириленко… Какво остана скрито зад кулисите? За всичко това разказва медийният директор на състезанието в София Любомир Тодоров.

Мнозина погрешно смятат, че организирането на турнир от календара на WTA или АТР, опира единствено до пари. Разбира се  финансирането е много важна част от цялостната картина, но още по съществени са личните контакти и добре свършената административна работа.  Читателите ще научат  за поредицата от стъпки и усилията направили факт мъжкия турнир през февруари догодина, а също така  и за някои от по-значимите тенис събития провеждани в България в миналото“, казва за книгата журналистът в „Евроспорт“ Николай Драгиев.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …