Начало / България / Задава се продължението на „Къща от карти“

Задава се продължението на „Къща от карти“

Продължението на хитовия трилър на Майкъл Добс „Къща от карти“„Да изиграеш краля“ ще излезе през януари на български език, обявиха от издателство „Сиела“. Книгата на Добс предизвика фурор и нас след успешния едноименен сериал с участието на Кевин Спейси, който е и негов продуцент.

Майкъл Добс, познат също като лорд Добс от Уайли, член на британската Камара на лордовете, е някогашен съветник на Маргарет Тачър, Джон Мейджър и Дейвид Камерън. В продължението той  уверено продължава мрачната си приказка за алчността и корупцията, които са неделима част от ежедневието на властниците.

В „Да изиграеш краля“ героят Франсис Ъркарт далеч не е приключил своята борба за власт. Макар всичките му преки врагове да са сразени, той е готов да се впусне в поредната битка – този път срещу новия британски крал. Недоверието между двамата бързо ескалира до откровена вражда. В битката се включват манипулирани медии, фалшиви изследвания на общественото мнение, сексуални скандали и икономически заплахи. Обект на атаката на Ъркарт са не само роднините и близките на краля, но и самият монарх, и институцията, която той представлява.

„С приятел като Майкъл Добс на човек не му трябват врагове. Прями и нахални, книгите му привличат със своята автентичност – този човек знае за какво пише“, казва в анотацията на книгата в. „The Times“.

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …