Начало / България / „След стената“ от Симеон Дянков излезе на украински

„След стената“ от Симеон Дянков излезе на украински

Книгата на бившия финансов министър на България и Симеон Дянков и колегата му икономист Андерс Аслунд „След Стената. Преходът в Източна Европа“ излезе и на украински език, похвали се самият Дянков на страницата си във „Фейсбук“.

Книгата получи страхотен прием в Киев, където я обявиха за достойна за учебник. „Тя ще помогне на украинците да си отговорят на два ключови въпроса, които в момента мъчат украинските власти и обществото: къде сме сега и как да се измъкнем от тук“, анализира четивото сайтът economics.lb.ua.

„След Стената“ излезе  у нас в края на миналата година. В нея икономически и политически лидери и анализатори търсят отговорите и правят равносметка на икономическите промени в Източна Европа след края на комунизма. Книгата е първият по рода си обобщен поглед върху реформите и научените уроци по време на най-мащабната икономическа трансформация за последното столетие. Промените в различните държави са представени от водещи имена – участници в събитията, сред които Лешек Балцерович, Иван Миклош, Михаил Саакашвили, Март Лаар, Вацлав Клаус и Симеон Дянков. Включени са и анализи на Даниел Грос, Даниел Трейсман и Жежар Ролан.

„След Стената. Преходът в Източна Европа“ тук

Прочетете още

35077500_1730931966941994_5592165427913424896_o

Три въпроса към… Маргарита Цветкова

Книгите са ценни и заради хората, които ги разгръщат. Защото както една книга прави човека …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *