Начало / Свят / Известни писатели поздравиха света за Новата година

Известни писатели поздравиха света за Новата година

Читатели и писатели, литературни критици и библиотекари посрещнаха Новата година с надежда да се появят нови шедьоври. А автори на световни бестселъри публикуваха на страниците си във фейсбук поздрави и пожелания.
Според Нийл Геймън в днешните сложни времена човечеството е длъжно сериозно да се потруди, за да подобри ситуацията в света. „Много се прегръщайте и се усмихвайте. И тогава при вас ще дойде любовта.” С тези думи завършва новогодишното си послание към почитателите си един от най-известните съвременни фантасти.
Руският колега на Геймън Сергей Лукяненко покрай стандартните поздравления направи подарък на всички начинаещи писатели. В своя постскриптум той изброява дванайсет идеи за книги, които всеки желаещ може да реализира. „Пазете себе си и другите” е основното празнично послание към човечеството от автора на „Училищен надзор”.
С оригинален текст зарадва своите почитатели Борис Акунин. Известният руски писател, живеещ в Лондон, споделя една история за това къде търси вдъхновение. И разкрива, че името на новата му героиня се е родило при негова разходка из Кучешкия остров, източно от столицата на Великобритания. Феновете на Акунин веднага предположиха, че Каролин ще се появи в последната книга от поредицата за Фандорин.
Творете и се наслаждавайте на литературата през Новата година. И нека животът ви стане по-ярък и интересен!

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …