Начало / Свят / „Stork Mountain“ от Мирослав Пенков е сред най-чаканите заглавия на 2016 според themillions.com

„Stork Mountain“ от Мирослав Пенков е сред най-чаканите заглавия на 2016 според themillions.com

„Stork Mountain“ от Мирослав Пенков е сред най-чаканите заглавия на 2016 според сайта themillions.com. Книгата на талантливия българин се очаква на англоезичния пазар през март.

„Мислим, че миналата година бе голяма за книжния свят. Засега имаме доказателства, че и следващата ще продължи по същия начин“, казват редакторите на сайта. Те са избрали 93 предстоящи за излизане през 2016 г. заглавия, които са представили с кратки ревюта.

От themillions.com  представят книгата на Пенков така:

„В първия си роман Пенков (автор на сборника разкази „На Изток от Запада“), млад български емигрант се завръща в пограничните райони на своята родина, за да търси своя дядо. Според Моли Антопол (награждавана американска писателка – б.р.) книгата е „великолепен сърдечен роман, който успява едновременно да представи много интригуваща история, но и да накара читателя да се замисли върху значението на думата „дом“.

Сред очакваните с интерес заглавия през 2016 г. са и „Тhe Lives of Elves“ от авторката на „Елегантността на таралежа“ Мюриел Барбери.  Французойката разказва за две 12-годишни момичета в Италия и Франция, които едновременно откриват света на елфите.

С интерес се очаква и „My Struggle: Book Five“ от Карл Уве Кнаусгор, както и „Zero K“ на носителя на Националната награда за книги на САЩ Дон ДеЛило. Сред споменатите заглавия са и „The Pier Falls“ от Марк Хадън, „The Noise of Time“ от Джулиан Барнс, „The City of Mirrors“ от Джъстин Кронин, „Barkskins“ от Ани Пру, “Vinegar Girl“ от Ан Тейлър, „Here I Am“ от Джонатан Сафран Фоер и „Thus Bad Begins“ от Хавиер Мариас.

Свързани заглавия:

Мирослав Пенков: Как написах „Stork Mountain“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Петър Стоянович: „Галеници сме на битие, което все по-малко оплождаме с духовност“

Безмилостната ирония е противоотрова срещу героизацията, казва още той Спомените на проф. Петър Стоянович са …