Начало / България / Евгений Дайнов представя новата си книга в „Перото”

Евгений Дайнов представя новата си книга в „Перото”

Премиерата на „Началото на Прехода. Записки по революцията 1989-1996″, том 2, на която ще присъстват авторът и фолклористът Георг Краев, ще се състои на 13 януари, сряда, в клуб „Перото” на НДК от 19 часа.

„В периода началото на 1989 – края на 1996 г. вече се вижда основната тема. Не революционерите предизвикват революцията. Но те се намесват, за да може от започналото брожение да излезе нещо цивилизовано. Без такава намеса – е, спомнете си какво се случваше в Югославия, докато ние тук викахме „Кой не скача е червен!”. Там в гражданските войни загинаха стотици хиляди. Тук не гръмна една пушка. Там предимно не са в ЕС и НАТО. Тук сме“, пише Евгений Дайнов в книгата си.

Дайнов е убеден, че винаги ще има кризи, защото винаги ще има конфликти. Те пък са породени от споровете, а такива ще има винаги, защото хората са различни. Той казва, че дори еднаквите хора се променят с времето. В обществото непрестанно се появяват различни версии за света, които започват да спорят помежду си. Това е причината винаги да има нужда от революционери. Политологът напомня думите на Нелсън Мандела: „Никъде няма лесна разходка към свободата“ и тези на Рейгън:  „Само едно поколение дели свободата от изчезването й. Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си. За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото.“

 

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

3246dcdb-d990-4fad-9685-19d6635aa8c7_1920x1080

Четенето за мисълта е като спорта за тялото

10 факта, над които си струва да се замислим Понижава стреса – безспорно, книгите го умеят. …