Начало / България / Новият роман на Марина Фиорато е вече в книжарниците

Новият роман на Марина Фиорато е вече в книжарниците

Животът на една действителна личност – силната, несломима и обаятелна Кит Кавана, живяла през XVII в., вдъхновява Марина Фиорато за новия й роман „Дамата с червения мундир”. Това е седмата й книга, издадена на български език от ИК „Кръгозор” след: „Стъкларят от Мурано“, „Тайната на Ботичели“, „Мадоната на бадемите“, „Дъщерята на Сиена“, „Венецианският договор“ и „Беатриче и Бенедикт“.

Както за всяка своя книга Марина Фиорато отново прави задълбочени проучвания, които я отвеждат в Ирландия, Италия и Англия. Колкото повече научава за живота на Кит Кавана (позната още като Крисчън Уолш, Крисчън Дейвис и по-късно Мама Рос), толкова повече е запленена от нейния непоколебим, приключенски дух, от нейната смелост да навлезе в един суров мъжки суров свят на войната.

Въпреки че в романа „Дамата с червения мундир” авторката доразвива приключенията й, реалният живот на Кит е не по-малко забележителен.
Родена е през 1667 г. и управлява бирария в Дъблин заедно със съпруга си Ричард. Когато го вземат в британската армия, тя тръгва след него, облечена като мъж, и също се записва в армията. Първоначално я изпращат в Холандия, където тя подсилва прикритието си, като си поръчва фалшив пенис от сребро.

Кит служи първо като пехотинец, а след това и като драгун в Шотландските сиви драгуни. Участва в няколко военни кампании под командването на херцог Марлборо. Позната е лично на херцога, който я награждава за проявената храброст по време на бой. Предпочита да признае бащинство на детето на една жена, с която се запознава по време на походите си, вместо да каже истината за пола си. Тайната е разкрита, след като е ранена в бедрото и се налага да бъде оперирана от военния хирург.

В „Дамата с червения мундир” Марина Фиорато добавя редица фикционални подробности към историята на Кит и създава вълнуващ роман за чест и коварство, за битки и любов.

Свързани заглавия
Марина Фиорато: Бих искала да проуча по-подробно въстанията в Търново

„Дамата с червения мундир” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!