Начало / България / Георги Господинов и Александър Секулов се включиха в юбилейния брой на „Денят започва с култура“

Георги Господинов и Александър Секулов се включиха в юбилейния брой на „Денят започва с култура“

Писателите Георги Господинов и Александър Секулов бяха сред гостите на юбилейното издание на предаването на БНТ „Денят започва с култура“. Продукцията на Българската национална телевизия отбеляза петгодишния си юбилей днес. Специален поздравителен адрес до екипа изпрати и министърът на културата Вежди Рашидов.

В юбилейното издание зрителите видяха кадри от първия брой на културния слот, излъчен на 6 декември 2010 г. и откъси от гостуванията на известни личности в „Денят започва с култура“.  В репортаж, озаглавен „Другите за нас“, журналисти, работещи в областта на културната проблематика, говориха  за мястото на „Денят започва с култура“ в българския артистичен живот.

За “Медиите като институция на паметта и медиите – институции на вкусове“ ще дискутират гостите в студиото: Севда Шишманова, Стефан Командарев, Георги Господинов и доц. Георги Лозанов.

„Можете спокойно да празнувате и на  Деня на народните Будители. Благодаря Ви, че Ви има“, каза Командорев.“Ако отделим културата от нас, ставаме агресивни, обикновени идиоти. Това предаване поддържа идеята, че културата е нещо всекидневно“, допълни Господинов.

Александър Секулов и проф. Милена Николчина  се включиха в честването с дискусия за изпитанието „Да отразяваш литература – литературата в телевизионния ефир“. Пряко от националния музеен комплекс „Квадрат“ 500 Даниел Ненчев разговаря със Слава Иванова, Недко Солаков, проф. Николай Драчев за визуалните изкуства в телевизионния ефир.

Предаването припомни своите чуждестранни гости и постиженията на световната култура, станали част от историята на „Денят започва с култура“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (10 януари – 16 януари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева 3. …