Начало / България / Георги Господинов и Александър Секулов се включиха в юбилейния брой на „Денят започва с култура“

Георги Господинов и Александър Секулов се включиха в юбилейния брой на „Денят започва с култура“

Писателите Георги Господинов и Александър Секулов бяха сред гостите на юбилейното издание на предаването на БНТ „Денят започва с култура“. Продукцията на Българската национална телевизия отбеляза петгодишния си юбилей днес. Специален поздравителен адрес до екипа изпрати и министърът на културата Вежди Рашидов.

В юбилейното издание зрителите видяха кадри от първия брой на културния слот, излъчен на 6 декември 2010 г. и откъси от гостуванията на известни личности в „Денят започва с култура“.  В репортаж, озаглавен „Другите за нас“, журналисти, работещи в областта на културната проблематика, говориха  за мястото на „Денят започва с култура“ в българския артистичен живот.

За “Медиите като институция на паметта и медиите – институции на вкусове“ ще дискутират гостите в студиото: Севда Шишманова, Стефан Командарев, Георги Господинов и доц. Георги Лозанов.

„Можете спокойно да празнувате и на  Деня на народните Будители. Благодаря Ви, че Ви има“, каза Командорев.“Ако отделим културата от нас, ставаме агресивни, обикновени идиоти. Това предаване поддържа идеята, че културата е нещо всекидневно“, допълни Господинов.

Александър Секулов и проф. Милена Николчина  се включиха в честването с дискусия за изпитанието „Да отразяваш литература – литературата в телевизионния ефир“. Пряко от националния музеен комплекс „Квадрат“ 500 Даниел Ненчев разговаря със Слава Иванова, Недко Солаков, проф. Николай Драчев за визуалните изкуства в телевизионния ефир.

Предаването припомни своите чуждестранни гости и постиженията на световната култура, станали част от историята на „Денят започва с култура“.

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …