На фокус
Начало / България / Георги Господинов и Александър Секулов се включиха в юбилейния брой на „Денят започва с култура“

Георги Господинов и Александър Секулов се включиха в юбилейния брой на „Денят започва с култура“

Писателите Георги Господинов и Александър Секулов бяха сред гостите на юбилейното издание на предаването на БНТ „Денят започва с култура“. Продукцията на Българската национална телевизия отбеляза петгодишния си юбилей днес. Специален поздравителен адрес до екипа изпрати и министърът на културата Вежди Рашидов.

В юбилейното издание зрителите видяха кадри от първия брой на културния слот, излъчен на 6 декември 2010 г. и откъси от гостуванията на известни личности в „Денят започва с култура“.  В репортаж, озаглавен „Другите за нас“, журналисти, работещи в областта на културната проблематика, говориха  за мястото на „Денят започва с култура“ в българския артистичен живот.

За “Медиите като институция на паметта и медиите – институции на вкусове“ ще дискутират гостите в студиото: Севда Шишманова, Стефан Командарев, Георги Господинов и доц. Георги Лозанов.

„Можете спокойно да празнувате и на  Деня на народните Будители. Благодаря Ви, че Ви има“, каза Командорев.“Ако отделим културата от нас, ставаме агресивни, обикновени идиоти. Това предаване поддържа идеята, че културата е нещо всекидневно“, допълни Господинов.

Александър Секулов и проф. Милена Николчина  се включиха в честването с дискусия за изпитанието „Да отразяваш литература – литературата в телевизионния ефир“. Пряко от националния музеен комплекс „Квадрат“ 500 Даниел Ненчев разговаря със Слава Иванова, Недко Солаков, проф. Николай Драчев за визуалните изкуства в телевизионния ефир.

Предаването припомни своите чуждестранни гости и постиженията на световната култура, станали част от историята на „Денят започва с култура“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …