Начало / България / 51 приказни планински кътчета от България

51 приказни планински кътчета от България

Издателство „Софтпрес“ има удоволствието и честта да ви представи книгата „51 приказни планински кътчета от България“.  Уникално по своята концепция и замисъл, изданието съчетава функционалността на пътеводител с богат илюстративен материал, характерен за луксозните фотографски албуми.

Книгата е дело на графичния дизайнер Радослав Донев, който следва сърцето си при подбора на местата, запечатани от фотоапарата му в последните осем години. Неговите над 150 пътешествия го отвеждат както при именити мраморни великани, така и до смълчани тайнствени кътчета, които предразполагат към съзерцание и медитация.

Това е третият проект на Донев, който е създател на „Детска карта на България“ и „Детски атлас на България“. „Старая се да съм пример за синовете си – искам да ги науча да обичат и уважават планината, да познават родината си. Вярвам, че всеки притежава откривателски дух и не е необходимо да следваш маршрути или да разчиташ на приятели да те заведат някъде.“ – разказва Радослав.
„51 приказни планински кътчета от България“ излиза едновременно на три езика – български, руски (превод Христина Йотова) и английски (превод Ивелина Казакова), което ще позволи на любителите на планината да споделят изживяването с приятелите си от цял свят.
Изданието е прекрасен подарък за изкушените от планинските предизвикателства, за любителите на природните ни забележителности и за ценителите на добре уловения миг.

51 приказни планински кътчета от България тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …