Начало / Читатели / „За мен е чест. Откровенията на Слави Трифонов, записани от Иво Сиромахов“ от Слави Трифонов (ревю)

„За мен е чест. Откровенията на Слави Трифонов, записани от Иво Сиромахов“ от Слави Трифонов (ревю)

Мая КАСАБОВА

Мразен, отричан, хулен и низвергнат.
Също така обаче обичан, идолизиран, обожаван и следван.
Слави. Трифонов.
Този, който препълни Национален стадион „Васил Левски“ само за 5 часа и 7 минути, в които билетите буквално се изпариха. Този, който накара 70 000 души да пеят химна и „Моя страна, моя България“ като един! Този, който вдъхнови многохилядното множество да раздаде душата и сърцето си насред водната стихия! Той е един!
Мразете го, обичайте го, хулете го и го идолизирайте – няма значение. Единственото, което има значение са хилядите човешки същества, които е направил щастливи. Дали чрез песните си, чрез постъпките и делата си или чрез предаванията, думите, смешките, които е изрекъл на екран. Толкова години.

Чували сме репликата „Аз съм израснал със Слави!“. Да, аз съм една от тези, които израснахме със Слави. Първо, в така мъглявото в моите спомени „Хъшове“, след това всяка вечер в „Шоуто на Слави“. Не си лягахме преди да чуем финалния виц (освен тези, които чакахме „Ало, ало“). А понякога, на него не му е било много до вицове.

В тази книга Слави откровено, по своя си ироничен и леко грубиянски маниер, разказва за трудностите по пътя, който за него е толкова важен. Пътят, а не крайната цел. Пътят, защото той те учи и те обогатява.
Пътят, който го е срещнал с велики хора; хора, които са оставили отпечатък в света, чрез това което правят.

Книга-разказ за хубавите моменти в живота, приятелите, с които ги споделяш и за тези, които вече не са част от него, но винаги ще си спомняш с умиление за моментите ви заедно. Защото „много е хубаво да знаеш, че можеш да срещнеш приятелството, морала и обичта в най-различни форми“.

Ако очаквате жълти подробности от личния живот на този толкова противоречив медиен образ – не си правете труда да четете книгата. Това е разговор между приятели, близки приятели и колеги. Слави Трифонов и Иво Сиромахов, вероятно на по чашка кафе, са седнали и са се разговорили за миналото, бъдещето, страховете и мечтите, спомените и надеждите, за тези неща, за които можеш да говориш само с близък човек. Да, и Слави има близки хора, да не повярваш!

И колкото и да си говорим – нека поне се опитаме да положим толкова усилия в своя живот, за да можем накрая да кажем „Пак бих го повторил така“.

„За мен е чест. Откровенията на Слави Трифонов, записани от Иво Сиромахов“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …