Начало / България / Валери Стефанов ще представи новата книга на съдия Захарин Захариев в Бургас

Валери Стефанов ще представи новата книга на съдия Захарин Захариев в Бургас

Българският литературовед и професор по история на българската литература в СУ „Св. Климент Охридски” Валери Стефанов ще представи книгата на бургаския окръжен съдия Захарин Захариев – „Парадоксът мама или не е възможно да не мога да надскоча дъгата (записки на един еклектичен ум)”. Премиерата ще е на 19 ноември от 18 ч в книжарница „Хеликон – Бургас“.

Това е четвърта книга на писателя юрист  след трите стихосбирки: Прокълнатата възможност за подобие” (2000), „Възможност за подобие, благословена” (2004) и „Присъни ми се, че живея” (2005). Той е автор и на пиесата „Така обичам, че ми иде да крещя”, поставена през 1998 г. на сцената на  Драматичен театър „Адриана Будевска” – Бургас.

„Парадоксът мама или не е възможно да не мога да надскоча дъгата (записки на един еклектичен ум)” представлява повече философско есе, разпростиращо се на внушителните 656 страници.  Книгата е изпълнена със съновидения наяве.

„За тази книга е  валидна мисълта на проницателния  немски романтик Фридрих барон фон Харденберг, по-известен с поетическото си име – Новалис: „Сънят ми изглежда като отбрана срещу еднообразието и обикновеността на живота, свободен отдих за окованата фантазия”, се казва в анотацията на творбата.

Захарин Захариев е роден на 4 август 1961 г. в град Царево. Завършва специалност „Право” в Софийския университет „Св. Климент Охридски” . В момента е съдия в Окръжен съд – Бургас.

Прочетете още

DyVq5KIXcAAjEFu

Редки книги конкурират ротативките на Лас Вегас

Антиквариатът на Бауманови предлага сигурна печалба Инвестицията си я бива – редките издания ще стават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.