Начало / България / Йордан Ефтимов ще представи „Литературен детектив“ от Тони Зарев

Йордан Ефтимов ще представи „Литературен детектив“ от Тони Зарев

Литературният критик и писател Йордан Ефтимов ще представи дебютната книга на Тони Зарев „Литературен детектив“. Премиерата ще се състои на 12 ноември, четвъртък, от 18:30 ч в столичната книжарница „Хеликон – България“.

Тони Зарев е роден в София през 1945 г. Завършил е медицина в София – 1972 г. Работил е в Айтос и София като практикуващ лекар и ръководител на лечебно заведение. Има многократни далечни плавания като корабен лекар. Изявен книголюбител и ценител на книжнината, от десетилетия издирва и събира книги и документи, свързани с историята на българската литература и личности на писатели и поети. Има голяма сбирка от автографи на най-различни лица, активни участници във важни исторически събития или в духовната сфера. Председател е на фондация „Мирозрение“ с идеална цел – пропагандиране на книгата и четенето, развитие и укрепване на духовните ценности. Публикувал е в „Аз-Буки“, „Про и Анти“, „Литературен вестник“ и др.

„Литературен детектив“  е първата му книга. Тя  е издание на „Изток-Запад“. В нея авторът „върви по следите на забравени писатели и текстове“, сред които загубено писмо на Георги Стаматов и много други.

Прочетете още

218276_b

Първият роман от легендарната поредица за инспектор Адам Далглиш от Скотланд Ярд

Легендарният криминален роман „Убийството на прислужницата“ от П. Д. Джеймс (изд. „Сиела“) излиза за първи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *