Начало / България / Йордан Ефтимов ще представи „Литературен детектив“ от Тони Зарев

Йордан Ефтимов ще представи „Литературен детектив“ от Тони Зарев

Литературният критик и писател Йордан Ефтимов ще представи дебютната книга на Тони Зарев „Литературен детектив“. Премиерата ще се състои на 12 ноември, четвъртък, от 18:30 ч в столичната книжарница „Хеликон – България“.

Тони Зарев е роден в София през 1945 г. Завършил е медицина в София – 1972 г. Работил е в Айтос и София като практикуващ лекар и ръководител на лечебно заведение. Има многократни далечни плавания като корабен лекар. Изявен книголюбител и ценител на книжнината, от десетилетия издирва и събира книги и документи, свързани с историята на българската литература и личности на писатели и поети. Има голяма сбирка от автографи на най-различни лица, активни участници във важни исторически събития или в духовната сфера. Председател е на фондация „Мирозрение“ с идеална цел – пропагандиране на книгата и четенето, развитие и укрепване на духовните ценности. Публикувал е в „Аз-Буки“, „Про и Анти“, „Литературен вестник“ и др.

„Литературен детектив“  е първата му книга. Тя  е издание на „Изток-Запад“. В нея авторът „върви по следите на забравени писатели и текстове“, сред които загубено писмо на Георги Стаматов и много други.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …